Volledig scherm
De eerste training van De Graafschap werd bezocht door een kleine duizend supporters. © theo kock persfotografie

Burgzorg ontbreekt bij drukbezochte eerste training van De Graafschap

DOETINCHEM - De Graafschap is aan het nieuwe seizoen begonnen. De Doetinchemse eerstedivisionist heeft zondag onder toeziend oog van circa duizend supporters de eerste training afgewerkt. Opvallende afwezige was Delano Burgzorg, die op weg naar de uitgang is.

Burgzorg heeft bij De Graafschap aangegeven te willen vertrekken. De 20-jarige aanvaller, afgelopen seizoen na de winterstop doorgebroken, kan op concrete interesse rekenen. De Doetinchemse club wil meewerken aan een vertrek en geeft de Amsterdammer de ruimte om te onderhandelen met een nieuwe club.

,,Delano zit met zijn gedachten ergens anders”, zei Mike Snoei, de nieuwe trainer van De Graafschap. ,,Ik wil alleen maar jongens op de training hebben die met De Graafschap bezig zijn.”

El Jebli

Youssef El Jebli was zondag gewoon van de partij. De aanvallende middenvelder hoopt deze zomer ook een transfer te maken. Maar van concrete belangstelling is nog geen sprake, meldde de Utrechter desgevraagd. 

Snoei was onder de indruk van de omstandigheden op het complex van SVDW'75. ,,Het overtreft mijn stoutste verwachtingen”, doelde de trainer op de publieke belangstelling. ,,Het laat zien dat het voetbal leeft in de Achterhoek. Het is mooi te zien dat de teleurstelling van de degradatie razendsnel is verwerkt en dat iedereen weer vol frisse moed door wil.”

25 spelers

De Didammer had tijdens de eerste training de beschikking over 25 spelers, onder wie nieuwelingen Ralf Seuntjens, Gregor Breinburg, Toine van Huizen, Roland Baas en Jesse Schuurman. Met Fahd Aktaou en Jasper van Heertum verschenen er ook twee proefspelers op het veld. Snoei: ,,De selectie staat er goed op, dat is een groot compliment aan de technische mensen bij De Graafschap. Er moet alleen nog snel een doelman bij, maar dat komt goed.”

De Graafschap wil Hidde Jurjus voor nog een seizoen huren van PSV.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.