Cas Peters heeft nog hoofdpijn van ‘moeder aller scrimmages’ bij De Graafschap-PSV

videoDOETINCHEM - Een sensationele wederopstanding. Een doelpuntenfestijn. Een ineenstorting. Maar de laatste wedstrijd tussen De Graafschap en PSV (3-6) is vooral het duel van de scrimmage.

Wat hij zich herinnert van de laatste ontmoeting tussen De Graafschap en PSV op De Vijverberg? Cas Peters schiet spontaan in de lach. ,,Het was een krankzinnige avond, een totale chaos”, doelt de oud-speler van De Graafschap op het scoreverloop tijdens het memorabele duel van 31 oktober 2015 (3-6).

De Doetinchemse eredivisionist knokt zich na een 3-0 achterstand terug tot 3-3. De Vijverberg ontploft. Na de 3-4 van de Eindhovenaren leidt een bizarre scrimmage, met zes doelpogingen van De Graafschap in amper vijftien seconden, wonderbaarlijke niet tot de 4-4.

Out

Volledig scherm
Terwijl Cas Peters van De Graafschap roerloos op het gras ligt, zien Youssef El Jebli (20) en Vincent Vermij (rechts) hoe PSV’er Joshua Brenet de bal wegschiet. © Peter Lous

Peters (25) maakt zelf alleen het eerste deel van de scrimmage bewust mee. De aanvaller krijgt de bal bij de tweede doelpoging - een kiezelhard schot van ploeggenoot Bryan Smeets - vol op zijn hoofd. Hij gaat ‘out’ en blijft roerloos in het vijandelijke strafschopgebied liggen. Om hem heen gaat de schiettent door. De bal rolt in alle hectiek zelfs nog even over zijn rug. Maar Vincent Vermeij, Alexander Bannink én Youssef El ­Jebli slagen er niet in PSV-doelman Jeroen Zoet te passeren.

De brancard komt tevoorschijn, maar Peters verlaat uiteindelijk op eigen benen en onder luid applaus het veld. ,,Pas toen de fysiotherapeut bij me was, kwam het bewustzijn terug”, memoreert de geboren Oldenzaler. ,,Vanaf die klap wist ik niets meer. Ik heb de afloop van de scrimmage pas later op televisie gezien. Als ik nu naar de beelden kijk, krijg ik er nog hoofdpijn van. Ik zag de bal te laat aankomen, het was een enorme dreun. Ik heb er gelukkig geen schade aan overgehouden. Na een paar dagen stond ik weer op het veld.”

Quote

Ik heb de afloop van de scrimmage pas later op televisie gezien

Cas Peters, ex-speler De Graafschap

Ommekeer

De nederlaag tegen PSV leidt eerst tot teleurstelling. Maar de comeback geeft ook vertrouwen. ,,Die wedstrijd voelde een beetje als een ommekeer. Als de 4-4 was gevallen, hadden we gewonnen. We creëerden in die fase meer kansen dan PSV”, zegt de aanvaller, afgelopen seizoen gepromoveerd met FC Emmen en nu actief bij FC Volendam. ,,Na de winterstop begon het steeds beter te draaien. We pakten veel punten, vooral in thuisduels.”

De opmars na de winterstop is niet genoeg om degradatie te voorkomen. In het voorjaar van 2016 krijgt Peters te horen dat De Graafschap niet met hem verder wil. Maar ruim twee jaar later spreekt de aanvaller nog steeds van een ‘toptijd’ in de Achterhoek.

Collectief

Volledig scherm
Cas Peters, scorend in het shirt van De Graafschap. © Joep Leenen

,,Ik had het erg naar mijn zin bij De Graafschap, ik maakte deel uit van een geweldig team. We hadden niet veel kwaliteit, maar vormden een sterk collectief. Van de huidige selectie heb ik nog contact met Bart Straalman. Met Hidde Jurjus, Ted van de Pavert en El Jebli heb ik ook samengespeeld. Ik was na de degradatie graag gebleven. Helaas had ik geen goede band met Jan Vreman (toenmalig hoofdtrainer, MvS), hij wilde niet met me verder.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioensfeest te vieren, met of zonder wedstrijdkaartje

    Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioens­feest te vieren, met of zonder wedstrijd­kaartje

    Doetinchem moet zich op gaan maken voor een Amsterdamse invasie, als het aan de F-Side ligt, de harde kern van Ajax-supporters. Zij willen daar hun eventuele kampioenschap vieren, ook al hebben ze geen kaartje voor de wedstrijd. Ze vinden dat ze te weinig kaarten krijgen voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap en zijn boos dat de wedstrijd is verplaatst. Drie jaar geleden kwamen Ajax-supporters ook hun kampioenschap ‘vieren’, dat ging toen helemaal mis.