Volledig scherm
De Graafschap-doelman Filip Bednarek in actie tegen Almere City FC. © ANP

Cijferklassement: Bednarek beste speler De Graafschap

DOETINCHEM - Filip Bednarek is bij De Graafschap voor het tweede jaar op rij bovenaan geëindigd in het cijferklassement van De Gelderlander. De doelman van de Doetinchemse club scoorde met een 6,26 het hoogste gemiddelde.

Volledig scherm
Klassement 2017-2018 De Graafschap © DG Graphics

Bednarek mocht zich lange tijd de minst gepasseerde keeper van de eerste divisie noemen en zette in totaal dertien ‘clean sheets’ achter zijn naam. De Pool heeft uitgesproken hogerop te willen en kan op belangstelling rekenen van onder meer Jagiellonia Białystok, de nummer twee van zijn thuisland.

,,Ik wil mijn grenzen verleggen, mezelf blijven ontwikkelen. Maar er is nog niets concreet’’, zegt Bednarek (25). ,,Pas als er papieren op tafel liggen, ga ik er serieus over nadenken. Ik sluit nog niets uit, ook een langer verblijf bij De Graafschap niet. Ik vind het aan de ene kant raar dat ze me nog niet gebeld hebben, want ze weten hoe ik erin sta. Ik heb altijd geroepen dat ik bij een promotie het gesprek wil aangaan.’’

Teamprestatie

Bednarek is trots op zijn prestatie van het afgelopen seizoen. ,,Ik heb een goed jaar gehad, maar de promotie was echt een team­prestatie.’’

Daryl van Mieghem eindigde als tweede met een rapportcijfer van 6,14. De huurling van Heracles Almelo, die deze week een contract voor een jaar tekende bij De Graafschap, werd topscorer met achttien doelpunten. Verdedigers Lars Nieuwpoort en Bart Straalman delen de derde plek met een gemiddelde van 6,03.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.