Volledig scherm
Jong De Graafschap-trainer Jan Vreman. © DE GELDERLANDER

Clemens Westerhof helpt Engels talent aan stageplek bij Jong De Graafschap

DOETINCHEM/WESTENDORP - Jong De Graafschap heeft een talent uit Engeland op proef. Churchill Onumonu krijgt de kans bij het Doetinchemse beloftenteam na een e-mail van Clemens Westerhof.

Onumonu (20) werkte dinsdag op het veld van SV Westendorp zijn eerste training af bij de beloftenploeg van trainer Jan Vreman. De aanvallende middenvelder met Nigeriaanse roots deed dat onder toeziend oog van Clemens Westerhof, die hem hielp bij het vinden van een stageplaats in Nederland.

,,Zijn vader heeft via Christian Chukwu, mijn voormalig assistent bij Nigeria, contact met me opgenomen’’, verklaart Westerhof, in de jaren negentig succesvol bondscoach van het Afrikaanse land. ,,Hij vertelde me dat Churchill graag in Nederland wil voetballen.’’

Vitesse

De inmiddels 78-jarige Westerhof, geboren en getogen in het Achterhoekse Beek, boorde zijn contacten aan en benaderde Ajax, Vitesse en De Graafschap. ,,Van Ajax en Vitesse kreeg ik geen reactie, Peter Hofstede (technisch manager bij De Graafschap, MvS) was wel geïnteresseerd en bood een stageplek bij het beloftenteam aan. Maandag meldde Vitesse zich alsnog, maar ik heb ze verteld dat ze te laat waren’’, meldt de oud-trainer van clubs als Feyenoord, Vitesse en MVV.

Onumonu woont met zijn vader in Engeland, maar studeerde de afgelopen jaren in de Verenigde Staten. In de ‘USA’ voetbalde hij voor de jeugdacademie van Shattuck-Saint Mary’s. ,,Ik heb beelden van hem bekeken, die jongen heeft talent. De eerste indrukken zijn positief. Ik heb hem zondag zelf getest op looptechniek, dat zag er allemaal prima uit’’, stelt Westerhof, die Onumonu tijdelijk onderdak biedt in zijn woning in Arnhem. ,,Mocht het iets worden bij De Graafschap, dan zien we wel weer verder.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.