Still uit de video van De Graafschap.
Volledig scherm
Still uit de video van De Graafschap. © De Graafschap

Coronacrisis: De Graafschap laat stadionlampen branden voor ‘helden in cruciale beroepen’

videoDOETINCHEM - Een bijzonder gebaar van De Graafschap. De Doetinchemse voetbalclub heeft ten tijde van de coronacrisis de stadionlampen van De Vijverberg laten branden en vanaf de middenstip zijn steun en dank uitgesproken aan supporters én ‘helden in cruciale beroepen’.

Dat is te zien in een video, die De Graafschap vrijdagavond via zijn social mediakanalen heeft verspreid. In de video zijn beelden van het verlichte stadion te zien en spreekt Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap, vanaf de grasmat het volk toe namens de club.

,,Superboeren, het is vrijdagavond", opent Ostendorp. ,,Normaal gesproken een avond waarop wij elkaar treffen rondom voetbal. Vanavond hebben wij de stadionlampen aangedaan als blijk van waardering, hoop en kracht in een vreemde periode die wij met elkaar doormaken. Als teken ook van intense verbondenheid met iedereen die zich op welke wijze ook met De Graafschap verwant voelt.”

Ook de voetbalwereld ligt door het coronavirus volledig plat. De Vijverberg zit, evenals het trainingscomplex van de Doetinchemmers, in ieder geval tot maandag 6 april op slot.

Hart onder de riem

Ostendorp steekt in de video medewerkers in de cruciale sectoren, zoals de zorg, een hart onder de riem. ,,Een speciaal woord van dank voor alle mensen die dwars door Nederland en dwars door onze mooie Achterhoek dag en nacht paraat staan voor onze samenleving. Heel veel dank en respect. Zonder jullie stond nu echt alles stil.”

,,Wij missen jullie hier op ons stadion", richt de directeur zich tot de aanhang van De Graafschap. ,,Maar als wij ons gezamenlijk houden aan de gestelde richtlijnen, dan komen we over enige tijd over deze fase heen. En dan zullen wij elkaar weer op onze Vijverberg treffen. Tot die tijd wens ik eenieder heel veel sterkte, wijsheid en saamhorigheid toe. Houd moed en tot snel.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.