Darije Kalezic na de titel in 2010.
Volledig scherm
PREMIUM
Darije Kalezic na de titel in 2010. © Theo Kock

Darije Kalezic: ‘We konden elke tegenstander breken’

TERGUBLIKHij is de laatste trainer die kampioen werd met De Graafschap en zich het seizoen daarop ook nog eens rechtstreeks handhaafde in de eredivisie. Darije Kalezic (50) kijkt terug op het topjaar 2010.

Thuis in Waalwijk wacht Darije Kalezic op een nieuwe kans in het profvoetbal. Na buitenlandse avonturen in Nieuw-Zeeland, Saudi Arabië en Indonesië vindt  de trainer het niet zo erg om veel bij zijn familie te zijn. ,,Ik heb mijn vrouw en kinderen de laatste jaren heel erg weinig gezien.’’

Door het coronavirus heeft Kalezic alle tijd om het voor hem en De Graafschap memorabele jaar 2010 nog eens de revue te laten passeren. Met een ongekend hoog gemiddelde van 2,25 punten per wedstrijd werden de Superboeren kampioen in de eerste divisie. In de clubhistorie haalde alleen Simon Kistemaker in 1991 een net iets hoger moyenne (2,26).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.