Volledig scherm
De Graafschap begint de eredivisie thuis tegen Feyenoord. © theo kock

De Graafschap begint thuis tegen Feyenoord, Vitesse ontvangt FC Groningen

DOETINCHEM - De Graafschap viert zijn rentree in de eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De Doetinchemse club ontvangt, zo blijkt uit het conceptprogramma dat de KNVB vanochtend heeft gepresenteerd, de Rotterdammers op zondag 12 augustus (14.30 uur) op de eigen Vijverberg. Vitesse opent het seizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen (zondag 12 augustus, 14.30 uur).

In de tweede speelronde, op zaterdag 18 augustus (18.30 uur), gaat De Graafschap op bezoek bij NAC Breda. De ploeg van trainer Henk de Jong speelt op de slotdag van de competitie (12 mei 2019) bij Vitesse. Het eerste Gelderse onderonsje staat zondag 23 december (14.30 uur) op het programma. De Superboeren spelen hun laatste thuisduel tegen Ajax, op zondag 28 april (14.30 uur). In 2016 hield De Graafschap de Amsterdammers op de slotdag met een 1-1 gelijkspel van de landstitel af.  Het speelprogramma kan nog aangepast worden.

Vitesse

Vitesse speelt zijn eerste uitwedstrijd op zondag 18 augustus (16.45 uur) bij Heerenveen. De Arnhemmers nemen het op zondag 2 september (14.30 uur) in GelreDome op tegen Ajax. Op zondag 30 september (16.45 uur) gaat Vitesse op bezoek bij Feyenoord, op zaterdag 3 november (20.45 uur) wacht het uitduel bij PSV.

Het eredivisieseizoen 2018-2019 opent op vrijdagavond 10 augustus met PEC Zwolle-Heerenveen. Landskampioen PSV begint een dag later het nieuwe voetbalseizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. In het openingsweekeinde ontvangt Ajax op zaterdag 11 augustus Heracles Amelo.

Topper

De eerste topper van het seizoen is PSV - Ajax op 23 september. De Klassieker Ajax-Feyenoord wordt op 28 oktober gespeeld in de Johan Cruijff Arena. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.