Volledig scherm
Stef Nijland en Jordy Thomassen vieren de openingstreffer. © BSR Agency

De Graafschap beleeft beste seizoenstart ooit door ruime zege op Volendam

DOETINCHEM - De Graafschap is bezig aan zijn beste seizoenstart in de clubgeschiedenis. De Doetinchemse eerstedivisionist is na de geflatteerde zege van vrijdagavond op FC Volendam (3-0) met negen punten uit drie duels medekoploper.

De Graafschap begon in de 65-jarige clubhistorie nooit eerder een seizoen met drie overwinningen op rij. Ook degradant NAC Breda is na drie duels nog zonder puntenverlies.

De Graafschap verscheen voor het eerst dit seizoen zonder Youssef El Jebli aan de aftrap. De aanvallende middenvelder is op weg naar een club in Saudi-Arabië en ontbrak om die reden in de wedstrijdselectie. Stef Nijland en Jordy Thomassen kregen hun eerste basisplaats. Dat ging op het middenveld ten koste van Javier Vet.

Nijland liet zich al snel gelden. De schaduwspits krulde de bal voor het doel, waarna de kopbal van Thomassen gepareerd werd. Nijland zorgde na 18 minuten zelf voor de 1-0 na een fraaie aanval over de rechterflank. Leeroy Owusu trok de bal voor, Ralf Seuntjens legde klaar en Nijland haalde verwoestend uit.

De Graafschap was voor rust de baas op De Vijverberg. FC Volendam, een ploeg vol talentvolle voetballers, maakte een povere indruk en loerde vooral op de omschakeling. De thuisploeg domineerde en combineerde er lustig op los. Het leverde kansen op voor Thomassen en Mohamed Hamdaoui. Maar de Doetinchemmers lieten de bezoekers voor rust nog in leven.

De Graafschap betaalde daar na de pauze bijna de rekening voor. Derry John Murkin kreeg een dot van een kans op de 1-1, maar maaide over de bal heen. De thuisploeg raakte de grip even kwijt en wankelde. Maar de Superboeren bleven op de been en waren op tijd weer bij de les. Nadat Hamdaoui een grote kans om zeep hielp, verdubbelde Seuntjens na 72 minuten alsnog de score: 2-0.

Daarmee was het verzet van Volendam definitief gebroken. Hamdaoui zorgde nog voor de 3-0, nadat doelman Nordin Bakker een schot van Seuntjens losliet.

De pas 16-jarige Milan Hilderink maakte in de slotfase nog zijn officiële debuut voor De Graafschap.

De Graafschap-FC Volendam 3-0 (1-0). 18. 1-0 Nijland, 72. 2-0 Seuntjens, 75. 3-0 Hamdaoui.

Toeschouwers: 9.503.

Scheidsrechter: Nagtegaal.

Gele kaarten: El Azzouzi (FC Volendam).

De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Breinburg (84. Hilderink), Schuurman, Nijland (58. Vet), Thomassen, Seuntjens, Hamdaoui (76. Helmer).

FC Volendam: Bakker; Fadiga, Tol, Eerdhuijzen (76. Visser), Smal; Veerman, A. Plat, J. Vlak; Doodeman (71. Johnson), El Azzouzi, Murkin (63. Kaars).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.