Volledig scherm
De Graafschap-aanvaller Tarik Tissoudali controleert de bal in het duel met Helmond Sport. © Remko Kool

De Graafschap boekt moeizame zege op Helmond Sport

DOETINCHEM – De Graafschap heeft vrijdagavond met pijn en moeite afgerekend met Helmond Sport: 1-0. Het was de derde thuiszege op rij voor de Doetinchemse eerstedivisionist.

Met de overwinning spoelde De Graafschap de pijnlijke nederlaag van een week geleden bij FC Emmen (5-2) weg, maar fraai was het allerminst. De ploeg van trainer Henk de Jong klom een plekje op de ranglijst en staat nu zevende.

De Graafschap verzuimde de wedstrijd al voor rust te beslissen. Helmond Sport maakte een onthutsend zwakke indruk en hielp de thuisploeg, die al snel kansen kreeg via Tarik Tissoudali en Sjoerd Ars (vervanger van de grieperige Daryl van Mieghem), na dertien minuten in het zadel. Jason Bourdouxhe verwerkte een voorzet helemaal verkeerd en gaf de bal op een presenteerblaadje voor Mark Diemers: 1-0.

Doordrukken

De Graafschap kreeg daarna alle gelegenheid om door te drukken, maar liet dat na. Zo strandde Tissoudali op doelman Stijn van Gassel en had ook Ars pech in de afronding. De Superboeren verzuimden het tempo hoog te houden en zag Helmond zelfs enkele keren gevaarlijk worden met kopballen van Bram Zwanen en Charlton Vicento.

Ook na de pauze hield De Graafschap de gasten veel te lang in leven. De Doetinchemmers kregen kansen genoeg om het duel te beslissen, maar de afwerking liet telkens te wensen over. De Jong zag zich daarom genoodzaakt de grieperige Van Mieghem van stal te halen. Na 88 minuten mocht de invaller na een overtreding op Diemers aanleggen voor een strafschop, maar hij faalde.

De Graafschap-Helmond Sport 1-0 (1-0). 13. 1-0 Mark Diemers.
Toeschouwers: 7.411.
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.
Gele kaarten: Robert Braber (Helmond Sport).
De Graafschap: Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Olijve (85. Receveur), Diemers, Klaasen; Serrarens, Ars (66. Van Mieghem), Tissoudali (75. El Jebli).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.