Volledig scherm
PREMIUM
Hidde Jurjus (rood shirt) doet een stabiliteitsoefening in de bossen van Doorwerth. © Gert Gudding

De Graafschap-doelman Jurjus wil puzzelstukjes weer op hun plek laten vallen

DOORWERTH/ DOETINCHEM - Doelman Hidde Jurjus staat bij De Graafschap voor het seizoen van de revanche. De PSV-huurling snakt na drie degradaties in vier jaar naar succes.

Zijn status is niet nieuw. Hidde Jurjus gaat voor het derde jaar op rij als huurkeeper door het leven. De doelman van PSV moet, net als afgelopen seizoen, zijn speelminuten maken bij De Graafschap.

Maar het vertrekpunt van Jurjus (25) is wel anders. Hij oogt een stuk fitter dan een jaar geleden. Van overtollige vakantiekilo’s is geen sprake. De Lichtenvoordenaar heeft zich tijdens zijn vrije dagen laten afmatten door een kickbokstrainer.

,,Mijn doel was afgetraind en fris aan het nieuwe seizoen te beginnen. Dat is gelukt”, concludeert hij in de bossen van Doorwerth, waar de Doetinchemse eerstedivisionist deze dagen een trainingskamp belegt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.