De Graafschap is gestart met de campagne die moet leiden tot de verkoop van zoveel mogelijk seizoenkaarten.
Volledig scherm
De Graafschap is gestart met de campagne die moet leiden tot de verkoop van zoveel mogelijk seizoenkaarten. © BSR Agency

De Graafschap doet beroep op supporters: ‘Seizoenkaarten belangrijker dan ooit’

start campagneDOETINCHEM - De Graafschap heeft de steun van zijn supporters harder nodig dan ooit. De Doetinchemse eerstedivisionist hoopt, in zijn missie de coronacrisis heelhuids door te komen, richting komend seizoen ‘alle seizoenkaarthouders binnenboord te houden’.

Met die boodschap is De Graafschap dinsdagavond zijn campagne voor de seizoenkaartenverkoop gestart. Supporters van de Doetinchemse club kunnen hun vaste plaats op De Vijverberg vanaf heden weer verlengen.

De Graafschap ondervindt financieel de gevolgen van het coronavirus. Daar bovenop komt de klap van het mislopen van de promotie naar de eredivisie. De Superboeren missen komend seizoen zeker 2,5 miljoen euro aan inkomsten. 

,,Nog meer dan anders hebben wij de steun van onze supporters en sponsoren nodig om de club overeind te houden”, zegt Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap. ,,Samen moeten wij door deze moeilijke tijd heen.”

De Graafschap lanceerde de campagne om 19.54 uur, refererend aan zijn oprichtingsjaar (1954). Op Twitter deelde de club een video en afbeelding van een blauwwit hart, met daarbij de hashtag #hartveurdeclub.

De Doetinchemse club hanteert, ondanks dat de kans groot is dat er voorlopig nog niet met publiek gevoetbald kan worden, dezelfde tarieven als afgelopen seizoen. De prijzen variëren van 190 tot 270 euro. ,,Als het mensen om de een of andere reden niet lukt hun kaart te verlengen, willen we hen vragen met ons in gesprek te gaan. Dan kunnen we samen kijken of we tot een oplossing kunnen komen. Loyaliteit is wederkerig”, zegt Ostendorp.

De Graafschap verkocht een jaar geleden, na de degradatie uit de eredivisie, ongeveer 5.700 seizoenkaarten. Ostendorp is ervan overtuigd dat zijn club nu weer op ‘massale steun’ kan rekenen. ,,Dat maak ik op uit de signalen die ik krijg, de geluiden die ik hoor”, zegt de directeur.

,,Het gevoel van onrecht, ontstaan door het KNVB-besluit om ons niet te laten promoveren, zorgt er misschien wel voor dat supporters zich nóg meer aangetrokken voelen tot de club. Als we erin slagen iedereen binnenboord te houden, en daar heb ik vertrouwen in, kunnen we een goede stap richting de toekomst zetten.”

Compensaties

De Graafschap heeft, in tegenstelling tot veel andere clubs, nog geen knopen doorgehakt over eventuele compensaties voor seizoenkaarthouders voor de gemiste thuiswedstrijden tijdens het ‘coronaseizoen’. De Doetinchemse club komt op korte termijn met uitsluitsel.

In de eerste divisie waren nog negen speelrondes te spelen. De Graafschap had nog vijf thuiswedstrijden op het programma staan, tegen Helmond Sport, NEC, NAC Breda, TOP Oss en FC Den Bosch.