Volledig scherm
De Graafschap-speler Anco Jansen schiet de 1-0 binnen. Foto: Theo Kock

De Graafschap doet goede zaken in Emmen

EMMEN - De Graafschap heeft vrijdag goede zaken gedaan door de uitwedstrijd tegen FC Emmen met 1-3 te winnen. De Doetinchemmers staan er in de tweede periode met zeven punten uit drie duels nu prima voor.

Door de zege is de onrust even naar de achtergrond verdreven bij de Superboeren. Bij de Doetinchemmers stapte voorzitter Clemence Ross woensdag op, omdat ze de kritiek van een deel van de aanhang op haar functioneren beu was.

De Graafschap-spelers waren verwonderd dat ze de rust met een 0-0 stand haalden. Dat was te danken aan de uitblinkende doelman Joost Terol en een dosis pech bij de thuisclub. In de eerste helft raakten Ter Heide en de Visscher het aluminium bij de thuisclub en voorkwam doelman Terol met prachtige reddingen wel vier keer een zekere treffer. De Graafschap, dat steeds een man minder had op het middenveld, werd weggespeeld en kreeg alleen via Harrie Gommans twee kansen.

De Graafschap kwam goed uit de kleedkamer en kreeg in de tweede helft al snel een kans via Tim Vincken, maar zijn inzet ging via de lat over. In de 53e minuut kwam De Graafschap echter toch op achterstand. Na een counter schoot Wijks knap in en nu was Terol wel kansloos: 1-0.

De Graafschap rechtte de rug en kreeg via Harrie Gommans twee kansen, maar de spits vond het doel niet. In de 66e minuut was het echter wel raak. Anco Jansen trok van links naar binnen en schoot prachtig de gelijkmaker binnen: 1-1.

Emmen was aangeslagen en De Graafschap bleef de meest dreigende ploeg. In de 77e minuut scoorde Anco Jansen koppend zijn tweede goal van de avond na een perfecte voorzet van Tim Vincken: 1-2. In de 83e minuut was de wedstrijd gespeeld toen Soufian El Hassnaoui er vanaf elf meter 1-3 van maakte.

FC Emmen-De Graafschap 1-3 (0-0). 53. 1-0 Wijks, 66. 1-1 Anco Jansen, 77. 1-2 Anco Jansen, 83. 1-3 (pen.) El Hassnaoui.

Opstelling: Terol; Lazic, Van Kouwen, Van de Pavert (17. Van der Meulen), Massop; Meijer, El Hassnaoui, Auassar (86. Breinburg); Vincken, Gommans (67. Parzyszek), A. Jansen.
Scheidsrechter: Van de Kerkhof.
Gele kaart: Weghorst, Metaj, Mravec (allen FC Emmen), Auassar (De Graafschap).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.