Volledig scherm
De sfeeractie bij De Graafschap voor het nacompetitieduel met Sparta. © Cor Vos

De Graafschap donderdag voor de tuchtcommissie in ‘vuurwerkzaak’

DOETINCHEM - De Graafschap verschijnt donderdagavond voor de (onafhankelijke) tuchtcommissie van de KNVB. Dan dient in Zeist de beroepszaak tegen de vuurwerkstraf die de Doetinchemse eerstedivisionist is opgelegd.

De Graafschap hangt een geldboete van 15.000 euro en een thuiswedstrijd zonder de supporters van vakken 22, 23 en 24 boven het hoofd. De strafeis is het gevolg van de sfeeracties op De Vijverberg tijdens de play-offs van afgelopen seizoen, waarbij fakkels werden afgestoken.

De Doetinchemse club is in beroep gegaan tegen het schikkingsvoorstel. De clubleiding van De Graafschap vindt dat de straf ten onrechte wordt opgelegd aan de supporters in vak 23 en 24.

Het geld voor de boete is al opgehaald door de eigen aanhang. Supporters startten op internet een inzamelingsactie en haalden binnen een dag ruim 15.000 euro op.

Het is nog niet bekend wanneer de tuchtcommissie uitspraak doet in de beroepszaak. Vrijdag speelt De Graafschap een thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

Volledig scherm
Vuurwerk in de Vijverberg. © BSR/SOCCRATES
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.