Volledig scherm
Martine Zuil. © De Graafschap v FC Twente

De Graafschap en Martine Zuil gaan na slepend conflict uit elkaar

DOETINCHEM - De Graafschap en Martine Zuil begraven de strijdbijl. De Doetinchemse eredivisionist en voormalig commercieel directeur gaan na een slepend conflict per 1 mei definitief uit elkaar.

De twee partijen hebben naar eigen zeggen ‘de vrede getekend’ en doen geen uitspraken over de gemaakte afspraken. Maar zeker is dat De Graafschap in de buidel heeft getast om het contract te beëindigen. Zuil had bij de Doetinchemse club een verbintenis voor onbepaalde tijd.

De commercieel directeur trad in juni 2015 in dienst van De Graafschap en kreeg in april 2017 een contract voor onbepaalde tijd. Op dat moment lag ze al langere tijd onder vuur. Zo zegde het kantoorpersoneel het vertrouwen in haar op. Eind 2017 kondigde de clubleiding en raad van commissarissen (rvc) aan alsnog afscheid van Zuil te willen nemen.

De directeur legde zich niet neer bij een gedwongen vertrek en beriep zich op haar contract. De Graafschap startte begin 2018 een ontslagprocedure. Maar het UWV keurde de aanvraag af. Zuil zat zestien maanden ziek thuis, terwijl de club haar salaris gewoon moest doorbetalen.

,,We zijn blij dat er een streep is gezet onder het conflict’', zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. Hij wil niet ingaan op de gemaakte financiële afspraken. ,,Dat hebben we zo afgesproken met elkaar.’’ De taken van de voormalig commercieel directeur liggen nu grotendeels op het bordje van Ostendorp.

Aandeelhouder

Opvallend genoeg blijft Zuil ondanks de contractbeëindiging en het juridisch steekspel wel aandeelhouder bij De Graafschap.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.