Volledig scherm
PREMIUM
Spelers van De Graafschap vieren een doelpunt tegen FC Eindhoven. © BSR Agency

‘De Graafschap en NAC Breda zijn de favorieten voor promotie’

DOETINCHEM - De weg is nog lang. Maar de top van de eerste divisie heeft al vorm gekregen. De Graafschap behoort samen met NAC Breda, SC Cambuur en Excelsior tot de topkandidaten voor de twee directe promotieplaatsen. Wat zijn hun krachten en valkuilen?

Volledig scherm
De top 7 van de eerste divisie. © M Kuster

Bij De Graafschap draaien ze er sinds de degradatie geen moment omheen. Meteen weer promoveren, luidt de doelstelling in Doetinchem.

Het liefst via een kampioenschap. Ook bij NAC Breda en Excelsior zien ze de versterkte promotieregeling - vanaf dit seizoen promoveren twee clubs rechtstreeks - als de ultieme kans weer snel weg te komen uit de jungle van de eerste divisie.

Na een kwart competitie heeft de eerste schifting in de promotiestrijd al plaatsgevonden. De drie degradanten vormen samen met SC Cambuur, dé verrassing tot dusver, de top van de ranglijst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.