Volledig scherm
De Graafschap-aanvaller Mohamed Hamdaoui in actie tijdens het competitieduel met FC Groningen. © Pro Shots

De Graafschap gaat onderuit in oefenduel bij FC Groningen

GRONINGEN - De Graafschap heeft woensdagmiddag een oefenwedstrijd bij collega-eredivisionist FC Groningen verloren. Het duel in het Hitachi Stadion eindigde in 2-1.

FC Groningen en De Graafschap traden aan met een mix van basis- en reservespelers. Zo verschenen bij de thuisploeg namen als Mimoun Mahi, Mateo Cassierra, Mike te Wierik en Michael Breij aan de aftrap. Bij De Graafschap kregen reserve-doelman Agil Etemadi, Bart Straalman, Robert Klaasen, Javier Vet, Mohamed Hamdaoui en Jordy Thomassen de mogelijkheid speelritme op te doen. Ted van de Pavert, Erik Bakker en Daryl van Mieghem bleven vanwege pijntjes aan de kant.

Zwak begin

De ploeg van trainer Henk de Jong, die in competitieverband onlangs met 0-1 verloor van de noordelingen, leverde een zwakke openingsfase af. FC Groningen stond al na 17 minuten op een 2-0 voorsprong. Aan de 1-0 van Mimoun Mahi ging een ketser van Etemadi vooraf, bij de tweede tegentreffer kon Mike te Wierik ongehinderd een voorzet binnenwerken. De Graafschap kwam daarna iets beter in het spel. Fabian Serrarens zorgde uit een hoekschop voor de 2-1. Aanvoerder Sven Nieuwpoort viel al na 19 minuten uit, nadat hij een bal ongelukkig op zijn hoofd kreeg.

De Graafschap had na de pauze meer te vertellen. De Doetinchemmers lieten bij vlagen verzorgd voetbal zien. Jordy Tutuarima was met een schot op de lat dicht bij de gelijkmaker en Thomassen verzuimde een vlotte aanval met een doelpunt te bekronen. Aan de andere kant hield Etemadi Groningen-aanvaller Cassierra met een knappe redding van een goal af. De Graafschap-invaller Delano Burgzorg trof de paal.

FC Groningen-De Graafschap 2-1 (2-1). 8. 1-0 Mimoun Mahi, 17. 2-0 Mike te Wierik, 27. 2-1 Fabian Serrarens.
Opstelling De Graafschap: Etemadi; Owusu, S. Nieuwpoort (19. Abena), Straalman, Tutuarima (76. Huntelaar); Klaasen, Vet (56. Olijve), Nijland (63. El Jebli); Serrarens (73. Burgzorg), Thomassen (82. Leidsman), Hamdaoui.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.