Volledig scherm
De Graafschap-aanvaller Jordy Thomassen (rechts) feliciteert Youssef El Jebli met zijn doelpunt. © Theo Kock

De Graafschap haalt uit in verhit oefenduel met Al-Wahda

DOETINCHEM - De Graafschap heeft zaterdag in een verhitte oefenwedstrijd met ruime cijfers gewonnen van Al-Wahda. De Doetinchemse eerstedivisionist was, na een 0-0 ruststand, met 4-0 te sterk voor de club uit de Verenigde Arabische Emiraten.

De Graafschap trad aan met een potentieel basiselftal. Proefspeler Jasper van Heertum kreeg de kans zich als rechtsback te laten zien. Hij liet een sterke indruk achter. Al-Wahda, dat wordt geleid door trainer Maurice Steijn, bereidt zich op Nederlandse bodem voor op een avontuur in de Aziatische Champions League.

De kleine 500 toeschouwers kregen op het complex van SVDW'75 een stevige partij voetbal voorgeschoteld. Al-Wahda stroopte de mouwen op en was niet vies van harde tackles. De Graafschap verweerde zich kranig en ging mee in de fysieke strijd. Het leidde tot een verhitte sfeer binnen de lijnen.

De Doetinchemse club oogde scherp en liet ook goed voetbal zien. Stef Nijland en Javier Vet waren voor rust dicht bij een doelpunt. De Graafschap dacht aan een strafschop na een stevige tackle op Van Heertum. Maar de arbiter wuifde het voorval weg. Al-Wahda was vooral gevaarlijk in de omschakeling. Doelman Hidde Jurjus hield zijn ploeg met enkele knappe reddingen op de been.

De Graafschap was in de tweede helft heer en meester. De Superboeren namen na 49 minuten de leiding. Ralf Seuntjens kopte al vallend een voorzet van Jordy Tutuarima binnen: 1-0. Mohamed Hamdaou verdubbelde de score vanaf elf meter, na een overtreding op Javier Vet: 2-0.

Vlam in de pan

Na een klein uur sloeg de vlam in de pan, nadat Wahda-speler Khalil Ibrahim een klap uitdeelde aan Tutuarima. Ibrahim kreeg een rode kaart.

Snoei voerde daarna veel wissels door. Youssef El Jebli maakte als invaller zijn eerste speelminuten van het seizoen. De aanvallende middenvelder stond een kwartier voor tijd met een hoekschop aan de basis van de 3-0 van Ted van de Pavert. El Jebli bepaalde in de slotseconden zelf de eindstand op 4-0.

De Graafschap-Al Wahda 4-0 (0-0). 49. 1-0 Seuntjens, 54. 2-0 Hamdaoui, 75. 3-0 Van de Pavert, 90. 4-0 El Jebli.

De Graafschap: Jurjus; Van Heertum (65. Owusu), Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Breinburg 60. Baas), Vet (68. Schuurman), Nijland (60. Van Kessel), Van Mieghem, Seuntjens (65. Thomassen), Hamdaoui (65. El Jebli).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.