Volledig scherm
Ben Sahar (l) in actie in het blauw van Chelsea.

De Graafschap huurt Ben Sahar van Chelsea

DOETINCHEM - De Graafschap heeft zich spectaculair versterkt. De Doetinchemse eredivisionist heeft de Israelier Ben Sahar (19) voor een halfjaar gehuurd van de Engelse topclub Chelsea.Aanvaller Sahar, die zondag al met de Superboeren op trainingskamp naar Turkije vertrekt, werd in 2006 voor 400.000 euro door Chelsea overgenomen van Hapoel Tel Aviv. Bij de Londense club speelde hij in het seizoen 2006/2007 drie keer in de hoofdmacht. Daarna werd hij achtereenvolgens verhuurd aan de Engelse clubs Queen Park Rangers, Sheffield Wednesday en Portsmouth. Sahar, de jongste debutant ooit in het nationale A-team van Israel, heeft zeven interlands achter zijn naam staan waarin hij tweemaal scoorde. De Nederlandse clubs NEC en FC Utrecht dongen eerder ook al naar de gunsten van de aanvaller.

Tegenover de komst van Sahar staat het vertrek van Hugo Bargas bij De Graafschap. De Argentijnse aanvaller, die nog niet door kon breken, wordt de tweede seizoenshelft verhuurd aan eerstedivisionist FC Zwolle.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.