Volledig scherm
De Graafschap-aanvaller Daryl van Mieghem lijkt op weg naar de 0-2, maar mist. © Remko Kool/Pro Shots

De Graafschap in oefenduel langs DZC'68

DOETINCHEM - De Graafschap is de voorbereiding begonnen met een ruime oefenzege. De Doetinchemse eredivisionist was in een matige wedstrijd met 1-6 te sterk voor de Doetinchemse eersteklasser DZC'68.

De Graafschap trad op sportpark Zuid, onder toeziend oog van een kleine duizend toeschouwers, aan met zeven basisspelers van afgelopen seizoen. Agil Etemadi stond tegen DZC'68 onder de lat. Nieuweling Liban Abdulahi kreeg de kans op het middenveld, maar beleefde geen gelukkig debuut. Abdulahi haakte al na 17 minuten af met een blessure en werd vervangen door Frank Olijve. De ploeg van trainer Henk de Jong leidde op dat moment met 0-1 door een snelle openingstreffer van Fabian Serrarens.

Het spel in de eerste helft was rommelig. De Graafschap kwam door treffers van Lars Nieuwpoort en Delano Burgzorg op 0-3, maar overtuigde niet. DZC'68 profiteerde vijf minuten voor rust van een te korte terugspeelbal van de ongelukkig spelende rechtsback Elvio van Overbeek. Tolgahan Yayla scoorde: 1-3.

Hamdaoui

Na de pauze verschenen er negen andere namen binnen de lijnen, alleen doelman Etemadi en de ingevallen Olijve bleven staan. Nieuwelingen Javier Vet, Jordy Thomassen, Furdjel Narsingh en Mohamed Hamdaoui maakten hun eerste minuten voor de Superboeren. Ted van de Pavert, teruggekeerd van PEC Zwolle, vormde na rust het centrale verdedigingsduo met Bart Straalman. Stef Nijland bleef uit voorzorg aan de kant.

Van de nieuwkomers liet vooral Hamdaoui een goede indruk achter. De frivole voetballer zorgde met zijn acties en vrije trappen voor veel dreiging. De Graafschap liep door treffers van Straalman en Anthony van den Hurk snel uit naar 1-5. Van den Hurk bepaalde de eindstand in de slotfase met een droge knal op 1-6.

DZC'68-De Graafschap 1-6 (1-3). 6. 0-1 Fabian Serrarens, 24. 0-2 Lars Nieuwpoort, 26. 0-3 Delano Burgzorg, 40. 1-3 Tolgahan Yayla, 51. 1-4 Bart Straalman, 55. 1-5 Anthony van den Hurk, 85. 1-6 Anthony van den Hurk.
Opstelling eerste helft: Etemadi; Van Overbeek, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Klaasen, Abdulahi (17. Olijve), El Jebli; Van Mieghem, Serrarens, Burgzorg.
Opstelling tweede helft: Etemadi; Abena, Straalman, Van de Pavert, Huntelaar (62. Versteeg); Vet, Olijve, Thomassen; Narsingh, Van den Hurk, Hamdaoui.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.