Volledig scherm
PREMIUM
De Graafschap-middenvelder Gregor Breinburg (rechts) in actie tijdens de laatste oefenwedstrijd tegen Osasuna, die met 1-2 verloren ging. © Theo Kock

De Graafschap is favoriet, maar het zal niet vanzelf gaan

DOETINCHEM - De Graafschap begint vrijdag met een thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden als een van de favorieten aan de competitie in de eerste divisie. Is dat terecht?

Bij het gedegradeerde De Graafschap draaien ze er niet omheen. Meteen weer promoveren naar het hoogste niveau is de doelstelling. Kampioen worden of als tweede eindigen, dus. 

Dat is ambitieus en past ook bij een club als de Superboeren. Maar meteen terugkeren naar de eredivisie is geen abc'tje. Het hele seizoen zullen de nieuwe trainer Mike Snoei en zijn spelers de druk van het moeten presteren voelen. En daarnaast zal De Graafschap te maken krijgen met veel tegenstanders die zich in zullen graven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.