Volledig scherm
De Graafschap won vrijdag met 0-3 bij MVV. © BSR Agency

De Graafschap jaagt tegen FC Volendam op beste seizoenstart ooit

DOETINCHEM - De Graafschap kan vrijdag in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam voor een historische seizoenstart zorgen. Nog nooit begon de Doetinchemse eerstedivisionist een seizoen met drie zeges op rij.

De ploeg van trainer Mike Snoei is de competitie prima begonnen met overwinningen op SC Cambuur (2-0) en MVV (0-3).

De Graafschap begon zes keer eerder met twee overwinningen. De laatste keer was in het seizoen 1993/1994 onder leiding van trainer Jan Versleijen. Na de 4-2 thuiszege op FC Den Bosch wonnen de Doetinchemmers destijds met 0-1 bij Telstar.

In 1961 haalden de Superboeren voor het eerst de volle buit uit de eerste twee duels: 0-3 zege op NEC en 2-0 tegen Longa (Tilburg).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De Graafschap-trainer Mike Snoei geniet van vol uitvak in De Goffert

    De Graafschap-trai­ner Mike Snoei geniet van vol uitvak in De Goffert

    NIJMEGEN - Mike Snoei was maandagavond opnieuw onder de indruk van de steun die De Graafschap had gekregen vanuit een uitpuilend uitvak in het het Nijmeegse Goffertstadion. De trainer van de Superboeren refereerde er nog maar eens aan na de teleurstellende 1-1 van de koploper in de eerste divisie tegen NEC. ,,Waanzinnig. Dat hele vak bomvol. Dan is het niet alleen vervelend voor mijn spelers, maar ook juist voor die supporters dat we het op het eind nog uit handen geven.’’