De Graafschap-aanvoerder Ralf Seuntjens.
Volledig scherm
De Graafschap-aanvoerder Ralf Seuntjens. © BSR Agency

De Graafschap jaagt tegen Jong AZ op elfde periodetitel; Seuntjens nog een twijfelgeval

DOETINCHEM - De Graafschap kan zich vrijdagavond in het thuisduel met Jong AZ (20.00 uur) voor de elfde keer in de clubhistorie kronen tot periodekampioen in de eerste divisie.

De Doetinchemse club gaat als koploper de laatste speelronde van de derde periode in. SC Cambuur maakt ook nog kans op het periodekampioenschap - naast het Bronzen Kampioensschild goed voor een ticket voor de play-offs en geldbedrag van circa 60.000 euro - maar heeft twee punten minder en is afhankelijk van de Superboeren.

De laatste keer dat De Graafschap een periodetitel veroverde, was in het seizoen 2012-2013. Toen wonnen de Doetinchemmers onder leiding van trainer Pieter Huistra de derde periode, maar volgde er uiteindelijk geen beloning in de vorm van een promotie.

Voor De Graafschap geldt een periodetitel dit seizoen als een ‘bonusprijs’. De ploeg van trainer Mike Snoei mikt op rechtstreekse promotie naar de eredivisie. De Achterhoekse club, in het bezit van een directe promotieplek, heeft in die strijd een voorsprong van vijf punten op achtervolger FC Volendam. De achterstand op koploper Cambuur bedraagt vier punten.

Seuntjens

Achter de naam van Ralf Seuntjens staat nog een klein vraagteken bij De Graafschap voor de thuiswedstrijd tegen Jong AZ. De spits en aanvoerder ontbrak woensdag op de training vanwege privéomstandigheden, maar verschijnt vrijdag normaal gesproken gewoon aan de aftrap.

,,Maar Ralf is nog wel een punt van zorg", liet Snoei desgevraagd weten. 

Mohamed Hamdaoui ontbreekt tegen het Alkmaarse beloftenteam vanwege een schorsing. Branco van den Boomen keert na een schorsing terug in het elftal. Stef Nijland schuift daarmee mogelijk door naar de linkerflank. Ook Sven Blummel geldt als een optie de rol van Hamdaoui over te nemen.

De Graafschap incasseerde eerder dit seizoen bij Jong AZ zijn eerste en voorlopig laatste competitienederlaag (2-1).