Feestvreugde bij De Graafschap na de 0-2 van Elmo Lieftink tegen Jong PSV.
Volledig scherm
PREMIUM
Feestvreugde bij De Graafschap na de 0-2 van Elmo Lieftink tegen Jong PSV. © Pro Shots / Thomas Bakker

De Graafschap kan de eredivisie al ruiken: ‘Tegen Almere City nog iets recht te zetten’

EINDHOVEN - De Graafschap koerst hard af op promotie naar de eredivisie. Met de zakelijke zege op een veredeld juniorenelftal van Jong PSV (0-2) heeft de nummer twee uit Doetinchem maandagavond een gat geslagen met concurrenten NAC Breda en Almere City.

5 reacties

 • sjaak van tiel

  1 jaar geleden
  Wordt nog moeilijk zat. Zelfs tegen Helmond Sport win je nu zo maar niet. Tegen Jong Ajax en Almere City moet je je dag hebben. Als ze spelen zoals de laatste tijd wordt het nog heel spannend.
 • Ruben Kramer

  1 jaar geleden
  De media lopen wel al hard van stapel. De voorsprong is momenteel mooi, maar als je vrijdag verliest, dan ziet de wereld er plots heel anders uit en is promotie alles behalve een vanzelfsprekendheid. Pas als we vrijdag winnen durf ik echt te geloven in promotie.
 • Ger Jansen

  1 jaar geleden
  Eerst nog 'dran'!. Geluk bij ongeluk is dat de wisseling van het systeem halverwege her seizoen wel eens een betere basis kan bieden in de eredivisie (bij promotie dan). Zie DG meer kans maken met 5-3-2 dan 4-3-3. In dat opzicht niet erg dat Seuntjes weggaat. Zie daarvoor liever een snelle spits, bv Vertessen van jPSV, of Hilterman van jUTR. Met 17 doelpunten bij een elftal onderin meer doelpunten dan Seuntjes en verkoopwaarde. Iig geen Kramer, van Duinen of Stokkers of Gladon.
 • Johann Janssen

  1 jaar geleden
  er zijn nog enkele hobbels te nemen echter de Graafschap kennende verprutsen ze ook vaak door hun slechte spel menige kans. zo wordt er te weinig over de vleugels gespeeld en dat kost menig punt.
 • frans Wennekes

  1 jaar geleden
  dat de graafschap promoveert en dan weer degradeert daar zijn wij wel aan gewend en is niks mis mee en daar kijk ik ook niet meer naar uit , maar waar ik wel naar uit kijk is naar het optreden en geschreeuw voor sjoerd weijkamp daar verheug ik mijn zo op