Volledig scherm
De Graafschap-spits Sjoerd Ars (rechts) vecht een duel uit met Yannick Zeeman van Achilles'29. Foto: Theo Kock © DE GELDERLANDER

De Graafschap klopt Achilles'29 in oefenduel

ZELHEM - De Graafschap heeft woensdagavond in een oefenwedstrijd met enige moeite afgerekend met tweededivisionist Achilles'29. De Doetinchemse eerstedivisionist won het doelpuntrijke duel tegen de Groesbeekse formatie met 4-2.

De circa 1.500 toeschouwers kregen op het sportcomplex van vv Zelhem een kansrijke eerste helft voorgeschoteld. De eerste grote kans was voor De Graafschap, maar Sjoerd Ars kopte net over. De spits vormde voor rust een aanvalsduo met Daryl van Mieghem. Ars liet nog een grote mogelijkheid onbenut, terwijl Niek Versteegen aan de andere kant bijna profiteerde van geklungel in de Doetinchemse defensie.

Na een kwartier was Versteegen wel trefzeker. De aanvaller van Achilles’29 ontsnapte aan de aandacht van Myenty Abena en verschalkte doelman Agil Etemadi. De ploeg van trainer Henk de Jong bleef aandringen en kansen creëren. Zo mikten Van Mieghem en Youssef El Jebli net naast. Na precies een half uur viel de terechte 1-1. Na een fraaie combinatie raakte Elvio van Overbeek de paal, maar tikte El Jebli de rebound binnen. El Jebli zorgde op slag van rust ook, op aangeven van Van Mieghem, voor de 2-1.

Kansenregen

Na de pauze ging de kansenregen onverminderd door. Binnen een minuut kwamen de Groesbekers alweer op gelijke hoogte. Burak Uguz liet Etemadi met een schot van afstand kansloos: 2-2. De Graafschap kwam even later goed weg bij een poging van Omid Popalzay, aan de andere kant was de ingevallen Mark Diemers er met een schot dichtbij. 

Na 61 minuten schoot Diemers wel raak: 3-2. Versteeg leek met een fraaie stift de 3-3 op het bord te zetten, maar Etemadi haalde de bal er met een stijlvolle redding uit. Invaller Fabian Serrarens zorgde op aangeven van Anthony van den Hurk na 69 minuten voor de 4-2. Van den Hurk, ook ingevallen, leek daarna zelf ook nog een duit in het zakje te doen. De spits scoorde op fraaie wijze, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Scherper

De Graafschap-trainer De Jong baalde van het feit dat zijn ploeg de nodige kansen had weggegeven. ,,Het kantelen moet beter in defensief opzicht. Dat ging een paar keer niet goed en daar kwam ook de eerste tegengoal uit’’, zag de coach. ,,Voor de goal moet het nog wel iets scherper worden. Over anderhalve week (dan speelt De Graafschap de eerste competitiewedstrijd bij Jong PSV, MvS) moeten we er klaar voor zijn.’’

De Graafschap: Etemadi; Van Overbeek (63. Tutuarima), Abena (46. Straalman), S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort (63. Van Diermen), Driver (63. Keurntjes); Klaasen (46. Diemers), Receveur, El Jebli (46. Serrerens); Ars (63. Van den Hurk), Van Mieghem.