Vrijdag 10 januari: Ralf Seuntjens heeft De Graafschap diep in blessuretijd voorbij Jong FC Utrecht geholpen: 2-1.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijdag 10 januari: Ralf Seuntjens heeft De Graafschap diep in blessuretijd voorbij Jong FC Utrecht geholpen: 2-1. © BSR Agency

De Graafschap komt (bijna) ‘altied weer terug’

DOETINCHEM - Veerkracht is het wapen van De Graafschap. De Doetinchemse club maakte dit seizoen, in zijn strijd om promotie naar de eredivisie, alleen in de laatste vijftien minuten al negen doelpunten van grote waarde. 

Maar mogen de Superboeren zich daarmee ook de kampioen van het slotkwartier noemen?

‘Wi-j komt altied weer terug’, zingen ze bij De Graafschap al jaren op de tribune. De leus, ontstaan vanwege het geschommel tussen ere- en eerste divisie, is dit seizoen meer dan ooit van toepassing.

Wonder

De doelpunten van De Graafschap in het slotkwartier.
Volledig scherm
De doelpunten van De Graafschap in het slotkwartier. © Rik Bors
Quote

Veel mensen noemen het geluk. Ik spreek liever van een kwaliteit

Ralf Seuntjens (30), aanvoerder De Graafschap

Met het ‘Wonder van De Herdgang’ schreef de Doetinchemse eerstedivisionist maandag het zoveelste hoofdstuk in zijn boek met comebackverhalen. Jong PSV werd, na een 2-1 achterstand in de 85ste minuut, met 2-3 verslagen.

Het was al het negende duel waarin ze zich terugknokten van een achterstand. En al negen keer leverde een doelpunt in het slotkwartier een beter resultaat op, het vaakst van alle clubs in de eerste divisie.

,,Veel mensen noemen het geluk”, doelt De Graafschap-aanvoerder Ralf Seuntjens op de cruciale doelpunten in de slotfase. ,,Ik spreek liever van een kwaliteit. Het is geen toeval.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.