Een supportersactie bij De Graafschap.
Volledig scherm
Een supportersactie bij De Graafschap. © BSR Agency

De Graafschap komt pas na uitspraak met uitsluitsel over compensatie voor seizoenkaarthouders

DOETINCHEM - De seizoenkaarthouders van De Graafschap krijgen vandaag, in tegenstelling tot de fans van veel andere clubs, nog geen uitsluitsel over eventuele compensaties voor de gemiste thuiswedstrijden. 

De Doetinchemse eerstedivisionist schuift het besluit over de vergoedingen over de uitspraak van het kort geding tegen de KNVB heen.

De Graafschap hoopt nog altijd promotie naar de eredivisie af te dwingen. De Doetinchemse club stond afgelopen vrijdag, samen met SC Cambuur, in de rechtbank van Utrecht lijnrecht tegenover de KNVB. De voorzieningenrechter doet naar verwachting donderdag uitspraak.

Voucher

De profclubs in het betaald voetbal bieden hun supporters op verschillende manieren compensatie aan voor gekochte tickets, die niet meer gebruikt worden nu de voetbalcompetitie is afgebroken.

Zo kunnen aanhangers van eredivisionist Vitesse kiezen voor een persoonlijke voucher, een waardebon voor extra tickets of afzien van tegemoetkoming.

Vijf thuisduels

In de eerste divisie waren nog negen speelrondes te spelen. De Graafschap had nog vijf thuiswedstrijden op het programma staan, tegen Helmond Sport, NEC, NAC Breda, TOP Oss en FC Den Bosch.

De Superboeren komen op z’n vroegst volgende week met uitsluitsel over eventuele tegemoetkomingen. Ook maakt de Doetinchemse club dan pas bekend wanneer de kaartenverkoop voor het nieuwe seizoen start.