Volledig scherm
De Graafschap-middenvelder Stef Nijland zorgde voor de openingstreffer tegen TOP Oss. © BSR Agency

De Graafschap legt TOP Oss over de knie in oefenduel

HERPEN - De Graafschap heeft zaterdag in een oefenwedstrijd afgerekend met collega-eerstedivisionist TOP Oss. De Doetinchemse club stapte, na een 0-0 ruststand, met een 1-3 overwinning van het veld.

De Graafschap trad in Herpen, op het complex van Herpinia, aan met een potentieel basisteam. Trainer Mike Snoei experimenteerde op het middenveld met proefspeler Jasper van Heertum. Bij TOP Oss verschenen ex-Superboeren Lion Kaak en Sjoerd Overgoor aan de aftrap.

Muur van Oss

De Graafschap had voor rust veel moeite de muur van Oss - de Brabantse club speelde met vijf verdedigers en twee controlerende middenvelders - te slechten. De twee ploegen hielden elkaar in evenwicht. Stef Nijland was in de eerste minuut al dicht bij de 0-1. Maar het mocht een wonder heten dat TOP Oss daarna niet op voorsprong kwam. Cihat Celik kopte op de paal. Lars Hutten werkte de rebound van dichtbij over.

Daarna vielen er lange tijd weinig hoogtepunten te noteren. De Graafschap moest het spel maken. Maar als de Doetinchemse club al een gaatje in de defensie vond, ontbrak het vaak aan de juiste eindpass. Op slag van rust tikte Oss-doelman Ronald Koeman junior een afstandsschot van Daryl van Mieghem ternauwernood over.

Nijland

De Graafschap controleerde het duel, bleef geduldig en speelde het stugge TOP langzaam uit elkaar. Nijland opende halverwege de tweede helft na een vloeiende aanval de score. De aanvallende middenvelder zette zelf een combinatie op en rondde op aangeven van invaller Jesse Schuurman beheerst af: 0-1.

De Doetinchemmers creëerden daarna over de vleugels veel kansen. Leeroy Owusu trof het zijnet en Jordy Thomassen schoot in kansrijke positie op Koeman. Van Mieghem zorgde, na een fraaie solo, alsnog voor de 0-2. Na de 0-3 van de uitblinkende Jordy Tutuarima bepaalde Oss-invaller Jordie Briels de eindstand op 1-3.

FC Oss-De Graafschap 1-3 (0-0). 66. 0-1 Nijland, 83. 0-2 Van Mieghem, 87. 0-3 Tutuarima, 89. 1-3 Briels.
De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Van Heertum (46. Schuurman), Breinburg (72. Baas), Nijland (72. El Jebli); Van Mieghem, Seuntjens (72. Thomassen), Hamdaoui.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.