Volledig scherm
Toine van Huizen en Ralf Seuntjens maken het doelman Alessandro Damen van Excelsior lastig. © BSR Agency

De Graafschap mag blij zijn met punt tegen Excelsior

DOETINCHEM – De Graafschap is vrijdagavond met de schrik vrijgekomen tegen Excelsior: 0-0. De Doetinchemse eerstedivisionist had vooral voor rust niet te klagen over geluk.

Na de kansloze uitschakeling in het bekertoernooi tegen Vitesse (2-0) maakte De Graafschap vrijdagavond in het thuisduel met Excelsior opnieuw geen beste beurt. De Doetinchemmers mochten blij zijn dat het halverwege nog 0-0 stond.

Excelsior speelde in de eerste helft veel makkelijker reeg de kansen aaneen. In de eerste helft raakten drie spelers van de Rotterdammers de lat: Jeffry Fortes, Elias Mar Omarsson en Siebe Horemans.

Weinig lef

De Graafschap kon daar bijzonder weinig tegenoverstellen en speelde met weinig lef. Doelman Hidde Jurjus, de beste speler bij de Achterhoekers, speelde veelal de lange bal, maar echte kansen kwamen er niet. Seuntjens (gekraakt schot) en Mo Hamdaoui waren nog het gevaarlijkst.

In de tweede helft werd de wedstrijd gelijkwaardiger. Een doelpunt van De Graafschap-spits Ralf Seuntjens werd terecht afgekeurd, omdat de Rotterdamse doelman Alessandro Damen werd aangevallen.

Meer dreiging

Met Jeremy Helmer voor de niet sterk spelende Mo Hamdaoui probeerde De Graafschap-trainer Mike Snoei in de laatste 25 minuten meer dreiging in het spel te krijgen.

Dat gebeurde amper. De beste kans was vlak voor tijd nog voor de gasten, maar Rai Vloet schoot een vrije trap rakelings over.

De Graafschap-Excelsior 0-0.

Scheidsrechter: Nagtegaal.

Gele kaart: geen.

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Breinburg, Van den Boomen; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui (64. Helmer).