Volledig scherm
De Graafschap-voetballer Youssef El Jebli. © BSR Agency

De Graafschap met El Jebli en Benschop tegen Sparta

DOETINCHEM - Youssef El Jebli begint zaterdag (20.45 uur) gewoon in de basis bij De Graafschap in het heenduel bij Sparta in de finale van de play-offs voor lijfsbehoud. De aanvallende middenvelder van de Doetinchemse eredivisionist is op tijd hersteld van een lichte knieblessure.

El Jebli hield zijn klachten over aan het nacompetitieduel van woensdag met SC Cambuur (2-0 zege). De clubtopscorer ontbrak donderdag op de training en stapte ook vrijdag voortijd van het veld. Maar de Utrechter is fit genoeg om te spelen, zegt trainer Henk de Jong. ,,Daar ga ik wel van uit.”

De Friese oefenmeester doet, ondanks het kunstgras in Rotterdam, ook weer een beroep op Charlison Benschop. De spits werd een week geleden nog uit voorzorg aan de kant gehouden op het keiharde kunstgrasveld van Cambuur. Tijdens de return op De Vijverberg was hij van grote waarde met twee doelpunten. ,,Charlison is zo belangrijk voor ons’', zegt De Jong. ,,Het zijn nog twee finales. Ik hoop dat hij weer het verschil kan maken.”

Vet

De coach hulde zich verder in nevelen over zijn opstelling. Maar De Jong lijkt tegen Sparta te kiezen voor een minder aanvallende variant. Javier Vet keert vermoedelijk terug op het middenveld. Dat gaat dan ten koste van Fabian Serrarens.

,,Wij moeten een goede uitgangspositie creëren”, zegt De Jong over het heenduel. ,,We gaan vol voor de overwinning. Maar Sparta is een gevaarlijke ploeg met veel bewegelijkheid en snelheid. Ik denk dat de kansen fifty-fifty zijn.”

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Bertrams; Owusu, Straalman, S. Nieuwpoort, Tutuarima; Matusiwa, Vet, El Jebli; Burgzorg, Benschop, Bahoui.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.