Mohamed Hamdaoui steekt zijn vinger in de lucht na zijn openingstreffer tegen Roda JC.
Volledig scherm
Mohamed Hamdaoui steekt zijn vinger in de lucht na zijn openingstreffer tegen Roda JC. © BSR Agency

De Graafschap met Hamdaoui en Breinburg op periodejacht tegen FC Dordrecht; Blummel op de bank

DOETINCHEM - Mohamed Hamdaoui keert vrijdagavond in het uitduel bij FC Dordrecht (20.00 uur) terug in de basis bij De Graafschap. De aanvaller neemt bij de Doetinchemse eerstedivisionist de plek op de linkervleugel weer over van Sven Blummel.

Blummel kreeg de laatste twee wedstrijden tegen Jong PSV (2-3 zege) en Roda JC (2-0 overwinning) de voorkeur boven Hamdaoui, maar kon niet overtuigen. Hamdaoui was in beide duels als invaller belangrijk met een doelpunt.

,,Mo is zich aan het terugknokken", zegt De Graafschap-trainer Mike Snoei. ,,Ik kan keuzes maken, een luxe-probleem. Wij hebben iedereen nodig. Natuurlijk zijn er ook teleurstellingen, maar die horen erbij. Ik leg mijn spelers alle keuzes zo goed mogelijk uit. Iedereen weet wat er verwacht wordt.”

Branco van den Boomen is geschorst. Zijn plek wordt ingenomen door Gregor Breinburg. De controleur keert juist terug van een schorsing. ,,Een gemis", noemt Snoei de afwezigheid van Van den Boomen. ,,Hij is een kwaliteitsspeler en drukt zijn stempel op ons spel. Maar wij moeten laten zien dat wij ook zonder Branco een goede prestatie kunnen neerzetten.”

Periodetitel

De Graafschap kan bij winst op FC Dordrecht in theorie periodekampioen worden. SC Cambuur (thuis tegen Roda JC) en NEC (uit bij Go Ahead Eagles) moeten dan wel punten laten liggen. Zo niet, dan valt de beslissing in de derde periode pas volgende week. De Doetinchemse club speelt dan thuis tegen Jong AZ.

,,Voor ons is de opdracht duidelijk: wij moeten deze wedstrijd hoe dan ook winnen”, zegt Snoei. ,,Dan zien we na afloop wel wat de concurrentie gedaan heeft. Een periodetitel zou een fijne beloning zijn voor onze goede serie. Maar meer ook niet, want wij gaan voor directe promotie. Dit is een leuke prijs voor tussendoor.”

De Graafschap heeft de tweede, directe promotieplek in handen. De achterstand op koploper Cambuur bedraagt vier punten. Volendam, derde op de ranglijst, volgt op twee punten van de Doetinchemmers.

Geen onderschatting

Van onderschatting mag tegen nummer negentien FC Dordrecht geen sprake zijn, zegt Snoei. De coach wijst op de trainerswissel - Harry van den Ham staat voor de groep na het ontslag van Cláudio Braga - en uitzege van vorige week op TOP Oss (1-3).

,,Ik verwacht dat zij opportunistisch zullen spelen", zegt Snoei. ,,Daar zijn wij op voorbereid. Er zullen ruimtes ontstaan en daar moeten wij zo goed mogelijk gebruik van maken.”

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Breinburg, Vet, Nijland; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.