Stef Nijland (rechts) staat aan de aftrap bij De Graafschap in het uitduel bij NEC.
Volledig scherm
Stef Nijland (rechts) staat aan de aftrap bij De Graafschap in het uitduel bij NEC. © BSR Agency

De Graafschap met Nijland en Van Heertum tegen NEC

NIJMEGEN - Stef Nijland verschijnt vanavond (20.00 uur) aan de aftrap bij De Graafschap in het uitduel bij NEC. De aanvallende middenvelder is bij de Doetinchemse eerstedivisionist de vervanger van Mohamed Hamdaoui, die ontbreekt vanwege een knieblessure.

Naast Nijland is er ook een basisplaats voor Jasper van Heertum. De voetballer blijft staan ondanks de terugkeer van controlerende middenvelder Gregor Breinburg. Jeremy Helmer, afgelopen vrijdag tegen Jong Ajax (3-2 zege) voor het eerst in de basis, begint op de bank.

Bij het Nijmeegse NEC wordt Cas Odenthal in het centrum van de verdediging vervangen door Frank Sturing, vleugelaanvaller Anthony Musaba maakt plaats voor Jonathan Okita.

De Graafschap is koploper met dertien punten uit vijf duels. NEC staat achtste met acht punten.

NEC: Branderhorst; Van Rooij, Sturing, Kvida, Kuipers; Van de Looi, Flemming, Dijkstra; Okita, Romeny, Wolters.
De Graafschap: Jurjus; Van Heertum, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima, Breinburg, Owusu, Vet, Van den Boomen, Seuntjens, Nijland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.