Volledig scherm
De Graafschap-spits Anthony van den Hurk scoorde twee keer tegen Silvolde. © Mark van Steenbergen/De Gelderlander

De Graafschap met ruime cijfers langs Silvolde

SILVOLDE - De Graafschap heeft ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. De Doetinchemse eredivisionist was donderdagavond uiteindelijk met ruime cijfers te sterk voor zondaghoofdklasser Silvolde: 1-8.

De Graafschap had het - onder toeziend oog van 1500 toeschouwers - aanvankelijk lastig met Silvolde, dat de boel compact hield en er zoals gebruikelijk inkleunde. Het veldspel van de ploeg van trainer Henk de Jong, die vanwege privéredenen ontbrak, was bij tijd en wijle slordig. De Doetinchemmers creëerden voor rust wel legio mogelijkheden. Hidde Jurjus maakte zijn rentree onder de lat bij De Graafschap. Nieuweling Stef Nijland bleef uit voorzorg nog aan de kant, hetzelfde gold vanwege kleine pijntjes voor Youssef El Jebli, Furdjel Narsingh, Liban Abdulahi en Koen Huntelaar.

Anthony van den Hurk opende na 13 minuten de score uit een zelf versierde strafschop: 0-1. Daryl van Mieghem maakte er na een schitterende steekpass van Bart Straalman, die voor rust de aanvoerdersband droeg, 0-2 van. Een moment van onachtzaamheid in de Doetinchemse defensie leidde tot de 1-2 van Evert Römer. De Graafschap raakte via Fabian Serrarens, Van den Hurk en Frank Olijve drie keer de paal. Van den Hurk maakte alsnog zijn tweede treffer na een perfecte voorzet van Van Mieghem (1-3).

Hamdaoui

Op slag van rust haalde Mohamed Hamdaoui zijn geheime wapen weer uit de kast. De linksbuiten kogelde een vrije trap op schitterende wijze binnen: 1-4. Na de pauze werd er volop gewisseld aan beide kanten en stokte het aanvalsspel van De Graafschap vaak in de afrondende fase. Hamdaoui vond na een uur met een schot van afstand wel het net: 1-5. 

In de slotfase liepen de Superboeren alsnog uit naar een grote uitslag. Kyvon Leidsman en Jordy Thomassen maakten hun eerste doelpunt in de hoofdmacht van De Graafschap, Sven Nieuwpoort scoorde uit een hoekschop: 1-8.

Silvolde-De Graafschap 1-8 (1-4). 13. 0-1 Anthony van den Hurk (strafschop), 23. 0-2 Daryl van Mieghem, 28. 1-2 Evert Römer, 33. 1-3 Anthony van den Hurk, 45. 1-4 Mohamed Hamdaoui, 61. 1-5 Mohamed Hamdaoui, 81. 1-6 Kyvon Leidsman, 83. 1-7 Sven Nieuwpoort, 85. 1-8 Jordy Thomassen.
Opstelling eerste helft: Jurjus; Abena, Straalman, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Klaasen (32. Olijve), Vet, Serrarens; Van Mieghem, Van den Hurk, Hamdaoui.
Opstelling tweede helft: Jurjus; Abena (69. Van Overbeek), S. Nieuwpoort, Van de Pavert, Tutuarima (69. Versteeg); Klaasen, Olijve, Serrarens; Van Mieghem (69. Leidsman), Thomassen, Hamdaoui (69. Burgzorg).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.