De Graafschap-trainer Mike Snoei.
Volledig scherm
De Graafschap-trainer Mike Snoei. © BSR Agency

De Graafschap met Van den Boomen naar TOP Oss

DOETINCHEM - Branco van den Boomen debuteert vrijdag in het uitduel bij TOP Oss in de wedstrijdselectie van De Graafschap. De kersverse nieuweling, aangetrokken als vervanger van Youssef El Jebli, begint in Brabant naar alle waarschijnlijkheid wel op de bank bij de Doetinchemse eerstedivisionist.

Van den Boomen verscheen donderdag voor het eerst op het trainingsveld van De Graafschap. ,,Hij is inzetbaar en ik ben zeker van plan hem te gaan gebruiken", zei trainer Mike Snoei. De coach hulde zich nog in nevelen over zijn basisformatie. ,,Ik moet de opstelling eerst nog aan de spelers zelf vertellen.”

Snoei toonde zich uiterst tevreden met de komst van Van den Boomen. ,,Waanzinnig dat hij voor ons gekozen heeft. Ik kan eigenlijk nog nauwelijks geloven dat hij hier nu staat", zei de trainer. ,,Ik vond het indrukwekkend te zien hoe Henk Bloemers (commercieel medewerker, red.) de Heerenboeren (een groep Achterhoekse sponsoren, red.) gemobiliseerd heeft om het geld op tafel te krijgen. Dat is niet vanzelfsprekend.”

Koppositie

De Graafschap, koploper met negen punten uit drie duels, treedt tegen nummer dertien TOP Oss vermoedelijk aan met dezelfde namen als vorige week tegen FC Volendam (3-0 zege). Jordy Thomassen speelt in dat geval opnieuw op de rechterflank en Stef Nijland als schaduwspits. Javier Vet ontbreekt vanwege fysieke klachten.

,,Maar ik wil de komende weken ook meer zien van Jeremy Helmer", zei Snoei over de AZ-huurling, die het tot nu toe met invalbeurten heeft moeten doen. ,,Jeremy kan geweldig voetballen en kan op meerdere posities uit de voeten. Maar hij mag van mij nog iets brutaler worden.”

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Breinburg, Schuurman, Nijland; Thomassen, Seuntjens, Hamdaoui.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.