Volledig scherm
Duisternis in Oss tijdens de wedstrijd TOP Oss - De Graafschap.. © DG

De Graafschap morst eerste punten na lange avond in Oss

OSS - De Graafschap is in de eerste divisie tegen zijn eerste puntenverlies aangelopen. De Doetinchemse club kwam vrijdagavond bij TOP Oss niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Het duel lag een half uur stil door het uitvallen van enkele lichtmasten.

Volledig scherm
Jordy Thomassen van De Graafschap in duel met Rick Stuy van den Herik van TOP Oss. © BSR Agency

De Graafschap blijft door de nederlaag van NAC Breda (2-1 bij FC Volendam) wel koploper in de eerste divisie met tien punten uit vier duels.

De Graafschap-trainer Mike Snoei hield in Oss vast aan zijn basisformatie van vorige week tegen FC Volendam (3-0 zege). De kersverse aanwinst Branco van den Boomen begon daarmee op de bank.

Schoonheidsprijs

De Graafschap trof met TOP Oss een tegenstander die niet voor de schoonheidsprijs ging. De Brabantse club groef zich in en loerde op de omschakeling. De Doetinchemmers hadden daar voor rust zichtbaar moeite mee. 

De ploeg van Snoei speelde ver onder de maat en slaagde er zelden in de rood-witte muur te doorbreken. Oss was zelfs het dichtst bij een doelpunt. Maar doelman Hidde Jurjus keerde, na een snelle uitbraak, een van richting veranderd schot van Philippe Rommens.

Het eerste serieuze wapenfeit van De Graafschap volgde pas na 41 minuten. Mohamed Hamdaoui schoof de bal net naast op aangeven van Jordy Thomassen.

Debuut

Snoei greep halverwege in. Van den Boomen maakte zijn debuut als vervanger van Jesse Schuurman. De Graafschap toonde daarna meer aanvallende intenties. De Doetinchemmers gingen naarstig op zoek naar de openingstreffer.

Na een uur werd het duel voor ruim 25 minuten stilgelegd vanwege het uitvallen van een deel van de lichtinstallatie. Na de onderbreking kreeg De Graafschap meerdere kansen. Zo waren Hamdaoui en Ralf Seuntjens dicht bij de 0-1. Maar de aanvallers hadden hun vizier niet op scherp staan. Het ontbrak de Superboeren bij tijd en wijle ook aan geluk. Een treffer van Seuntjens werd afgekeurd.

Ontsnapt

De Doetinchemse ontsnapte ook enkele keren aan een tegentreffer. Zo verzuimde voormalig Superboer Cas Peters De Graafschap in de omschakeling pijn te doen. Een winnende treffer kwam er niet meer.

In de hectische slotfase incasseerde trainer Snoei nog een rode kaart (twee keer geel) vanwege protesten aan het adres van scheidsrechter Martens.

TOP Oss-De Graafschap 0-0 (0-0).

Toeschouwers: -

Scheidsrechter: Martens.

Gele kaarten: Asmelash, P. Rommens (TOP Oss), Van Huizen (De Graafschap).

TOP Oss: Koeman; Opdam (31. Piqué), Asmelash, Stuy van den Herik, Fleuren; Kaak, O. Rommens, P. Rommens, Büttner; Peters, Langedijk.

De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Breinburg, Schuurman (46. Van den Boomen), Nijland (63. Helmer); Thomassen, Seuntjens, Hamdaoui.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.