Stef Nijland (rechts) in de achtervolging bij Almere City-speler Torino Hunte.
Volledig scherm
Stef Nijland (rechts) in de achtervolging bij Almere City-speler Torino Hunte. © BSR/SOCCRATES

De Graafschap morst ook punten tegen Almere City FC

UpdateDOETINCHEM - De Graafschap heeft vrijdagavond opnieuw een domper te verwerken gekregen. De Doetinchemse eerstedivisionist kwam, na de blamerende 1-1 van vorige week bij Roda JC, op de eigen Vijverberg niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen Almere City FC: 0-0.

De Graafschap raakte door het puntenverlies verder achterop bij koploper NAC Breda. De Brabantse club, dat de eerste periodetitel binnenhaalde met een 1-0 zege op NEC, heeft nu drie punten voorsprong op de Doetinchemmers.

Spits

Bij De Graafschap begon Jordy Thomassen in de punt van de aanval. De spits was de vervanger van de afwezige Ralf Seuntjens (kuitblessure).

De Graafschap had voor rust de grootst mogelijke moeite met Almere City en oogde zelf in aanvallend opzicht onmachtig. Het was aan Hidde Jurjus te danken dat de bezoekers voor rust niet op voorsprong kwamen. Met katachtige reddingen voorkwam de doelman treffers van Nick Venema, Mees Kaandorp en Bram van Vlerken.

Uithaal

Het duurde lang voordat De Graafschap echt iets van zich liet horen. Uit het niets was Stef Nijland na 40 minuten dicht bij de openingstreffer. Zijn uithaal van grote afstand eindigde op de lat. Op slag van rust verprutste Nijland een enorme kans.

Na de pauze gooide De Graafschap de schroom van zich af. Nadat Nijland opnieuw een grote mogelijkheid om zeep hielp, stuitte Javier Vet van dichtbij op doelman Joshua Smits. De Vijverberg schreeuwde daarna om een strafschop bij een vermeende overtreding op Nijland. Maar scheidsrechter Christiaan Bax wuifde het voorval weg.

Almere stond in de slotfase op omvallen. Maar de Doetinchemse club verzuimde de trekker over te halen. Aan de andere kant voorkwam Jurjus dat De Graafschap helemaal met lege handen achterbleef. Op slag van tijd miste Almere-spits Shayon Harrison alleen voor de doelman.

De Graafschap-Almere City FC 0-0 (0-0)

Toeschouwers: -

Scheidsrechter: Bax.

Gele kaarten: Van de Pavert (De Graafschap), Kaandorp, Smits (Almere City FC).

De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Breinburg, Vet, Van den Boomen; Hamdaoui, Thomassen, Nijland (77. Helmer).

Almere City FC: Smits; Van Vlerken, Mirani, Balker, Koppers; Kaandorp, Bensabouh, Loen, Hunte (77. Ahannach); Harrison, Venema.

Lees hieronder het liveblog terug.