Volledig scherm
Dylan Chiazor (links) namens IJsselmeervogels aan de bal tijdens een oefenwedstrijd met De Graafschap, een jaar geleden. © Rodney Kersten

De Graafschap neemt aanvaller Chiazor op proef

DOETINCHEM - Dylan Chiazor komt op proef bij De Graafschap. De 21-jarige aanvaller van IJsselmeervogels traint vanaf vandaag mee met het eerste elftal van de Doetinchemse eerstedivisionist.

Chiazor maakt deze zomer deel uit van het team van VVCS, een elftal waar voetballers (zonder contract) zichzelf in de kijker kunnen spelen van profclubs. De Graafschap geeft hem nu de kans een contract af te dwingen.

De Amersfoorter speelde in de jeugdopleiding van Ajax, PEC Zwolle en Almere City FC. In 2016 stapte hij over naar de amateurs van IJsselmeervogels. Bij de Spakenburgse tweededivisionist was Chiazor afgelopen seizoen voornamelijk bankzitter.

Andere testspelers

Naast de aanvaller heeft De Graafschap met Jasper van Heertum en Fahd Aktaou al een week twee verdedigers op proef. Het duo traint ook de komende dagen nog mee met de ploeg van trainer Mike Snoei. De coach wil nog minimaal één verdediger aan zijn selectie toevoegen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.