Volledig scherm
Gino van Kessel in actie namens Curacao tijdens de Gold Cup. © AFP

De Graafschap neemt international van Curaçao op proef

DOETINCHEM - Gino van Kessel gaat op proef bij De Graafschap. De 26-jarige aanvaller krijgt de komende dagen de kans een contract af te dwingen bij de Doetinchemse eerstedivisionist.

Van Kessel, opgeleid door AZ en international van Curaçao, maakte zijn debuut in het profvoetbal bij Almere City FC. Daarna beleefde hij buitenlandse avonturen bij AS Trenčín (Slowakije), het Franse AC Arles-Avignon, Slavia Praag (Tsjechië), Lechia Gdańsk (Polen) en het Engelse Oxford United. Afgelopen seizoen stond de buitenspeler onder contract bij KSV Roeselare in België.

Van Kessel zit nu zonder club. Hij heeft 23 interlands achter zijn naam staan en nam met Curaçao onlangs nog deel aan de Gold Cup.

Vier proefspelers

Van Kessel is de vierde proefspeler bij de ploeg van trainer Mike Snoei. Naast hem worden verdedigers Jasper van Heertum, Fahd Aktaou en aanvaller Dylan Chiazor getest.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.