Volledig scherm
Guus (rechts) © Peter Dansen

De Graafschap nodigt op Wembley geweigerde Guus (10) uit voor duel met PSV

DOETINCHEM/ LONDEN - Een emotionele week krijgt voor de tienjarige Guus Dansen uit Eindhoven een bijzondere apotheose. De jonge PSV-supporter is door De Graafschap-voorzitter Martin Mos uitgenodigd voor het duel met PSV, dat zaterdag op De Vijverberg wordt gespeeld.

Volledig scherm
Guus Dansen mocht het Wembly Stadion niet in. © Peter Dansen

Guus was dinsdag samen met vader Peter, een vriendje en diens pa naar Londen gereisd voor het duel tussen Tottenham Hotspur en PSV. Eenmaal aangekomen bij het Wembley Stadion, werd het viertal de toegang tot de wedstrijd ontzegd: een Engelse suppoost liet Guus niet binnen, omdat hij een PSV-shirt droeg. En dus zat er niets anders op dan het duel in een bar te kijken.

,,Toen we na de wedstrijd terugliepen naar hotel, kreeg ik al een appje van een vriend over het artikel van het Eindhovens Dagblad”, zegt vader Peter. Een ware mediastorm volgde. ,,Guus vond het geweldig. Daarna zijn we gaan slapen. Toen we de volgende morgen wakker werden, had ik tien gemiste oproepen. Dat zorgde ervoor dat het verdriet bij Guus snel was verdwenen.”

‘Positieve afsluiter’

Ook bij De Graafschap, de aankomende tegenstander van PSV in de eredivisie, kregen ze lucht van de situatie. Voorzitter Martin Mos kwam in actie te komen en bood de familie Dansen via een videoboodschap vier tickets aan voor de ontmoeting met PSV. ,,Heel leuk, we zijn vereerd met de uitnodiging”, zegt vader Peter. ,,Al wil ik andere clubs niet tekort doen. Zo boden supporters van Feyenoord ook al aan om de wedstrijd in Rotterdam in het thuisvak bij te wonen. Dit is een positieve afsluiter voor Guus.”

Samen met zijn vriendje, die dinsdag loyaal was aan Guus en de wedstrijd ook in de bar keek, komt het zaterdag voor Guus alsnog tot zijn eerste uitwedstrijd als fan van PSV. Als kers op de taart nodigde PSV-hoofdsponsor EnergieDirect de jonge Eindhovenaar uit voor het thuisduel met sc Heerenveen op zaterdag 24 november. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioensfeest te vieren, met of zonder wedstrijdkaartje

    Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioens­feest te vieren, met of zonder wedstrijd­kaartje

    Doetinchem moet zich op gaan maken voor een Amsterdamse invasie, als het aan de F-Side ligt, de harde kern van Ajax-supporters. Zij willen daar hun eventuele kampioenschap vieren, ook al hebben ze geen kaartje voor de wedstrijd. Ze vinden dat ze te weinig kaarten krijgen voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap en zijn boos dat de wedstrijd is verplaatst. Drie jaar geleden kwamen Ajax-supporters ook hun kampioenschap ‘vieren’, dat ging toen helemaal mis.