De Graafschap-middenvelder Javier Vet ontwijkt een tackle van Rai Vloei van Excelsior.
Volledig scherm
De Graafschap-middenvelder Javier Vet ontwijkt een tackle van Rai Vloei van Excelsior. © BSR Agency

De Graafschap oefent bij ‘vriendenclub’ MSV Duisburg

DOETINCHEM - De Graafschap oefent tijdens de komende interlandperiode tegen MSV Duisburg. De Doetinchemse eerstedivisionist gaat donderdag 14 november (14.00 uur) op bezoek bij de Duitse club, koploper van de Derde Bundesliga.

Supporters van De Graafschap en Duisburg hebben al jaren een vriendschapsband. Ze bezoeken met regelmaat wedstrijden van elkaars club. De Doetinchemmers en Duisburgers dragen allebei blauwwitte, gestreepte shirts en hebben een zebra als mascotte.

Eerdere pogingen om tegen elkaar te oefenen, zijn telkens mislukt. Maar nu hebben De Graafschap en Duisburg een moment gevonden elkaar te treffen.

Vermeij

Bij MSV Duisburg staat met Vincent Vermeij een oude bekende onder contract. De spits voetbalde van 2014 tot 2016 voor De Graafschap en had in 2015 met achttien doelpunten een belangrijk aandeel in de promotie naar de eredivisie.

De wedstrijd wordt afgewerkt op het trainingscentrum van Duisburg en is gratis te bezoeken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.