Volledig scherm
De Graafschap-testspeler Dylan Chiazor passeert een tegenstander in het oefenduel bij DZC'68. © Theo Kock

De Graafschap ontsnapt bij DZC'68 aan nieuwe blamage

DOETINCHEM - De Graafschap is dinsdagavond ontsnapt aan een nieuwe blamage in de oefencampagne. De Doetinchemse eerstedivisionist won, vijf dagen na de 1-1 bij hoofdklasser AZSV, met kleine cijfers van zaterdageersteklasser en stadsgenoot DZC'68: 2-3.

De Graafschap-trainer Mike Snoei stuurde tegen DZC veel jeugdige spelers het veld op. Ook Ted van de Pavert, Frank Olijve, Javier Vet en Jordy Thomassen kregen de kans zich te laten zien. Maar de Doetinchemse club, die aantrad met een driemansdefensie, overtuigde allerminst.

Doelman Jordy Rondeel voorkwam een vroege treffer van DZC-aanvaller Dylan Hendriksen. De pas 16-jarige Milan Hilderink kopte De Graafschap daarna op voorsprong: 0-1. Nadat Thomassen en Vet paal en lat hadden geraakt, kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via Hendriksen: 1-1. Roland Baas zorgde op slag van rust voor de 1-2.

Slordig

Na rust kwam De Graafschap op 1-3 via Thomassen. De krachten bij de thuisploeg vloeiden langzaam weg. Maar het spel van de ploeg van Snoei was te slordig om de DZC kapot te spelen en een hoge uitslag neer te zetten. De amateurs kwamen in de slotfase zelfs nog dichterbij via Jelle van Rinsum: 2-3.

DZC’68-De Graafschap 2-3 (1-2). 13. 0-1 Hilderink, 29. 1-1 Hendriksen, 44. 1-2 Baas, 58. 1-3 Thomassen, 79. 2-3 Van Rinsum.

De Graafschap: Rondeel (46. Vaags); Hilderink, Van de Pavert (79. Van Mieghem), Baas (65. Tutuarima); Breinburg (65. Van Heertum), Olijve (77. Hamdaoui), Vet (72. Owusu), Van Nispen; Chiazor (52. Schuurman), Thomassen, Vergara Berrio.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.