Volledig scherm
De Graafschap-trainer Mike Snoei. © BSR Agency

De Graafschap op volle oorlogssterkte naar Helmond Sport

DOETINCHEM - De Graafschap begint vrijdagavond (20.00 uur) zonder wijzigingen aan het uitduel met Helmond Sport. Trainer Mike Snoei beschikt over een fitte selectie.

Ralf Seuntjens start daarmee opnieuw in de basis bij de Doetinchemse eerstedivisionist. De spits, net hersteld van kuitklachten, is zonder kleerscheuren uit zijn basisoptreden tegen Excelsior (0-0) gekomen. ,,Ralf wordt steeds fitter. Ik ben blij dat hij zonder gevolgen 90 minuten heeft kunnen spelen", zegt Snoei.

,,Ook met Daryl van Mieghem en Mohamed Hamdaoui gaat het de goede kant op, ondanks dat we hen geforceerd hebben moeten brengen. De komende weken gaan we gebruiken om hen nog fitter te laten worden", doelt de trainer op de komende interlandperiode. 

Olijve

Snoei heeft tegen Helmond Sport ook weer de beschikking over Frank Olijve. De middenvelder, terug van een teenblessure, begint op de bank. ,,Misschien is er wel meteen een rol voor hem weggelegd. Frank is een speler die voor controle kan zorgen.”

De Graafschap gaat samen met SC Cambuur aan kop in de eerste divisie en is nog altijd ongeslagen. Helmond Sport staat op de vijftiende plek. Met Dean Koolhof komt de Doetinchemse club een oude bekende tegen. De middenvelder annex aanvaller werd opgeleid door De Graafschap en speelde tussen 2013 en 2017 vier seizoenen in de hoofdmacht van de Superboeren.

,,Wij kunnen deze maand een slag slaan", doelt Snoei op de confrontaties met Helmond, Jong PSV (achttiende) en Jong AZ (negentiende). ,,Het is verleidelijk vooruit te kijken. Maar wij moeten eerst de wedstrijd tegen Helmond winnen. Zulke ploegen kunnen het ons heel lastig maken als we niet aan het voetballen komen, ze loeren op de omschakeling. Wij moeten enorm alert zijn.”

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Breinburg, Vet, Van den Boomen; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.