Volledig scherm
Piotr Parzyszek scoort in de stolfase de 1-1. © Pro Shots / Ronald Bonestroo

De Graafschap pakt punt tegen FC Volendam

DOETINCHEM – De Graafschap heeft maandagavond een punt overgehouden aan het thuisduel met FC Volendam. De wedstrijd op De Vijverberg eindigde in een 1-1 gelijkspel. De ploeg van trainer Jan Vreman, die voor de honderdste keer op de bank zat als hoofdtrainer van de Doetinchemse club, zag zijn elftal voor de derde wedstrijd op rij niet winnen.

Vorige week leden de Superboeren tegen Jong PSV (1-0) en RKC Waalwijk (2-1) twee nederlagen op rij.

Venijn
Het venijn van het duel zat in de staart. Na 84 minuten kwam Volendam op voorsprong. Richairo Meulens schoot van dichtbij binnen: 0-1. Twee minuten later was het alweer gelijk. Piotr Parzyszek werkte binnen, nadat Youssef El Jebli de paal trof (1-1).

Energie
De Graafschap stopte in de beginfase veel energie in de wedstrijd. Youssef el Jebli, terug in de ploeg voor Andrew Driver, zorgde met een afstandsschot voor het eerste gevaar. Lion Kaak was na 34 minuten nog het dichtst bij een doelpunt. Zijn lage vrije trap werd ternauwernood tot corner verwerkt door FC Volendam-doelman Hobie Verhulst. Aan de andere kant liet spits Bert Steltenpool na de score te openen.

De Graafschap kwam na 53 minuten goed weg bij een uitbraak van de Volendammers. Daniël van Son miste in kansrijke positie. Clubtopscorer Piotr Parzyszek was er met een schot in de benedenhoek dichtbij. Daarna gebeurde er lange tijd weinig op De Vijverberg. Tot de slotfase, toen De Graafschap de tegentreffer van Meulens in korte tijd wegwerkte.

De Graafschap-FC Volendam 1-1 (0-0). 84. 0-1 Richairo Meulens, 86. 1-1 Piotr Parzyszek.
Scheidsrechter: Dieperink.
Gele kaart:
Aantal toeschouwers: 8.394.
De Graafschap: Bednarek; Nieuwpoort, Lammers (46. Linthorst), Straalman, Will; Bannink (70. Smeets), Kaak, Diemers, El Jebli; Parzyszek, Van Overbeek (78. Koolhof).