Volledig scherm
Ruud Knol, in het seizoen 2017-2018 nog assistent-trainer bij Jong Vitesse. © Paul Meima

De Graafschap schakelt ex-prof Knol in als analist

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Mike Snoei heeft Ruud Knol toegevoegd aan zijn staf. De 38-jarige ex-prof werkt het komende jaar op parttime basis als analist bij de Doetinchemse eerstedivisionist.

Knol heeft bij De Graafschap de taak gekregen wedstrijden van komende tegenstanders te analyseren. Daarnaast wordt zijn expertise gebruikt om spelers te bekijken. De oud-verdediger is voor twee dagen in de week aangenomen.

Knol heeft een ruime staat van dienst als profvoetballer. De geboren Zevenaarder kwam bij Vitesse, het Griekse PAOK Saloniki en Sparta Rotterdam in totaal tot 182 officiële wedstrijden. Na zijn actieve loopbaan ging hij als jeugdtrainer aan de slag bij Vitesse. Als laatst was hij bij de Arnhemse eerstedivisionist in het seizoen 2017-2018 assistent van het beloftenteam.

Snoei heeft een verleden met Knol. De trainer had Knol als speler onder zijn hoede in het seizoen 2002-2003, toen hij aan het roer stond bij Vitesse.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.