De Graafschap schiet Jong FC Utrecht lek

DOETINCHEM – De Graafschap heeft vrijdagavond gehakt gemaakt van hekkensluiter Jong FC Utrecht in de eerste divisie: 7-0.

De tekst gaat onder de foto verder

Volledig scherm
De Graafschap juicht na de 1-0 van Mark Diemers. Foto: Lars Smook/Pro Shots. © Lars Smook

De Graafschap-aanwinst Tarik Tissoudali – gehuurd van het Franse Le Havre – begon meteen in de basis en dat bleek een terechte beslissing van trainer Henk de Jong. De linksbuiten gaf in de eerste helft meteen zijn visitekaartje af met mooie acties en twee puntgave assists.

De Graafschap begon het duel tegen de hekkensluiter slecht, want in de negende minuut kregen de gasten een strafschop nadat Sven Nieuwpoort een overtreding maakte. Doelman Filip Bednarek keerde de inzet van Karim Loukili echter knap.

In de zestiende minuut opende Mark Diemers de score voor de Superboeren, op aangeven van Tissoudali. Elf minuten maakte Diemers er 2-0 van en wederom was Tissoudali de aangever.

Veel ruimte

Beide ploegen gaven verdedigend heel veel ruimte weg. Jong FC Utrecht was via Sylla Sow en Jeredy Hilterman tweemaal dicht bij de verdiende aansluitingstreffer, maar kreeg twee minuten voor rust het deksel op de neus. Tissoudali stuurde Fabian Serrarens diep en die legde de bal op een presenteerblaadje voor topscorer Daryl van Mieghem: 3-0.

Na rust was de wedstrijd al snel helemaal gespeeld. Diemers werd onderuit gehaald door Tufan Ozbozkurt en arbiter Pérez legde de bal op de stip. Vanaf elf meter schoot Serrarens gedecideerd raak; 4-0. En twee minuten later kreeg Diemers een vrije doortocht en scoorde zijn hattrick: 5-0.

Monsterscore

Daarna viel het even stil, maar in de 80ste minuut maakte invaller Youssef El Jebli er 6-0 van. In de allerlaatste minuut bekroonde Tissoudali zijn uitstekende debuut met een treffer en bepaalde de eindstand op 7-0.

Door de monsterscore is De Graafschap FC Oss, dat maandagavond pas in actie komt, voorbij op de ranglijst. De Doetinchemmers staan nu op plek acht.

De Graafschap-Jong FC Utrecht 6-0 (3-0). 16. 1-0 Diemers, 27. 2-0 Diemers, 43. 3-0 Van Mieghem, 52. 4-0 (pen.) Serrarens, 54. 5-0 Diemers, 80. 6-0 El Jebli, 90. 7-0 Tissoudali.

Scheidsrechter: Pérez.

Gele kaart: S. Nieuwpoort (De Graafschap), Pattynama, Ozbozkurt (Jong FC Utrecht).

Aantal toeschouwers: 7.711.

De Graafschap: Bednarek; Straalman (78. Abena), S. Nieuwpoort (60. Van Diermen), L. Nieuwpoort, Tutuarima; Olijve (68. El Jebli), Diemers, Klaasen; Van Mieghem, Serrarens, Tissoudali.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.