De Graafschap sluit af met zege op FC Emmen

DOETINCHEM - De Graafschap heeft zaterdagmiddag de oefencampagne afgesloten met een 3-1 overwinning op FC Emmen in het eigen stadion.

Volledig scherm
Aanvoerder Sven Nieuwpoort duelleert tegen FC Emmen. Foto: Theo Kock © DE GELDERLANDER

In de laatste oefenwedstrijd (De Graafschap begint de competitie in de eerste divisie op maandag 21 augustus bij Jong PSV) liet trainer Henk de Jong veel van zijn beoogde basisspelers starten. De coach maakt dinsdag bekend wie zijn eerste doelman wordt (Filip Bednarek of Agil Etemadi) en verder is nog niet duidelijk of Elvio van Overbeek of Jordy Tutuarima de rechtsback wordt. De rest van het elftal lijkt vast te staan. Voor Sjoerd Ars, Robert Klaassen en Kevin van Diermen lijkt er vooralsnog geen basisplaats te zijn weggelegd.

De Graafschap kwam goed uit de startblokken, mede door de hulp van Emmen-doelman Telgenkamp. Die blunderde na vier minuten bij een vrije trap van Daryl van Mieghem: 1-0. De Graafschap bleef daarna tot de rust veel beter dan het zwak acterende FC Emmen. Van Mieghem was attent na een afgeslagen hoekschop (2-0) en de van Heracles gehuurde aanvaller profiteerde daarna ook nog van een nieuwe defensieve fout bij de Drenten en scoorde zo een loepzuivere hattrick: 3-0.

De tweede helft van de Superboeren was, niet voor het eerst in de voorbereiding, van een beduidend minder niveau. Het spel was rommelig en De Graafschap kreeg amper kansen meer. In de allerlaatste minuut redde Omran Haydary nog de eer voor FC Emmen: 3-1.

De Graafschap-FC Emmen 3-1 (3-0). 1-0, 2-0 en 3-0 Van Mieghem, 3-1 Haydary.

De Graafschap: Bednarek; Tutuarima (81. Van Overbeek), S. Nieuwpoort, Abena, L. Nieuwpoort, Driver; Serrarens (81. El Jebli), Diemers, Receveur; Van den Hurk, Van Mieghem (66 Ars).