Volledig scherm
De 1-1 tegen AZ leverde De Graafschap plek 15 op. Door de winst van Emmen vandaag tegen Heerenveen zakt de ploeg uit Doetinchem weer een plek. © BSR Agency

De Graafschap staat weer zestiende na zege FC Emmen

DOETINCHEM - De Graafschap heeft slechts een dag kunnen genieten van de ‘veilige’ vijftiende plek. De Doetinchemse eredivisionist zag FC Emmen zondagmiddag met een 2-0 zege op SC Heerenveen passeren op de ranglijst.

De Graafschap speelde zaterdag op de valreep gelijk tegen AZ (1-1). De ploeg van trainer Henk de Jong liep daarmee een punt uit op concurrenten Excelsior (1-0 nederlaag bij FC Groningen) en NAC Breda (1-0 verlies tegen Heracles Almelo). De Doetinchemmers stonden daarmee weer even boven de rode streep.

Emmen (28 punten) nam de vijftiende plek zondag over van De Graafschap en heeft nu twee punten voorsprong op de Doetinchemmers en Excelsior. Hekkensluiter NAC heeft 21 punten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.