El Jebli, Ralf Seuntjens en Jesse Schuurmanin in hun midden na de 2-0 voor De Graafschap.
Volledig scherm
El Jebli, Ralf Seuntjens en Jesse Schuurmanin in hun midden na de 2-0 voor De Graafschap. © Theo Kock

De Graafschap start met eenvoudige zege tegen Cambuur

DOETINCHEM - De Graafschap is de competitie in de eerste divisie vrijdag uitstekend begonnen. Cambuur Leeuwarden, de ploeg van oud-trainer Henk de Jong, werd met 2-0 geklopt.

Iedereen was gespannen of De Graafschap de favorietenrol in de eerste divisie meteen waar kon maken. Op papier heeft de nieuwe trainer Mike Snoei een prima selectie, maar makkelijk ging het voor rust zeker niet tegen Cambuur. De Graafschap liet de Friezen telkens de opbouw verzorgen en werd maar mondjesmaat gevaarlijk.

Daryl van Mieghem stuitte op Cambuur-doelman Sonny Stevens en een vrije trap van Mo Hamdaoui scheerde via de lat over. Aan de andere kant kopte spits Robert Mühren net naast en schoot de Fransman Robin Maulun een vrije trap op de lat.

Eén minuut voor rust kwam De Graafschap toch op voorsprong toen arbiter Ingmar Oostrum de thuisclub een ‘goedkope’ strafschop gaf. Youssef El Jebli maakte vanaf 11 meter geen fout: 1-0.

Snelle goal na rust

Zes minuten na de pauze zat De Graafschap op rozen toen middenvelder Jesse Schuurman, via de voet van Cambuur-verdediger Mac-Intosch, Sonny Stevens voor de tweede keer passeerde: 2-0.

Die klap kwam Cambuur niet meer te boven. In het bij vlagen keiharde duel gebeurde er daarna niet veel meer. Halverwege de tweede helft veerde De Vijverberg op toen Cambuur-trainer Henk de Jong een ovationeel applaus kreeg van de 9700 toeschouwers bij zijn terugkeer in Doetinchem. ‘Henkie bedankt’, schalde het door het stadion.

De Graafschap-Cambuur Leeuwarden 2-0 (1-0). 45. 1-0 (pen.) El Jebli, 51. 2-0 Schuurman.

Scheidsrechter: Oostrom.

Aantal toeschouwers: 9702.

Gele kaart: Van de Pavert, Van Mieghem, Breinburg (De Graafschap), Hoedemakers, Van Deelen, Kallon (Cambuur).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu (58. Van Heertum), Van Huizen, Van de Pavert, Baas Breinburg (73. Vet), El Jebli, Schuurman; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.