Volledig scherm
Daryl van Mieghem begint op de bank bij De Graafschap in het uitduel bij Jong FC Utrecht. © Theo Kock

De Graafschap start zonder Van Mieghem en Van Huizen tegen Jong FC Utrecht; basisplaats voor Baas

DOETINCHEM - De Graafschap begint vrijdag (20.00 uur) zonder Daryl van Mieghem en Toine van Huizen aan de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Bij de Doetinchemse eerstedivisionist staat achter de naam van spits Ralf Seuntjens nog een vraagteken. Op het middenveld krijgt Roland Baas een basisplaats.

Vleugelaanvaller Van Mieghem is net hersteld van een kuitbeenbreuk. Van Huizen staat na een enkelblessure weer op het trainingsveld. Maar trainer Mike Snoei wil geen risico nemen met het duo, ook met het oog op de confrontatie van maandag bij koploper NAC Breda. Jasper van Heertum vervangt Van Huizen in het hart van de defensie.

Van Mieghem maakt wel zijn rentree in de wedstrijdselectie. ,,Daryl gaat wel minuten maken als invaller", zegt Snoei. ,,Hij moet zich verder prepareren voor de wedstrijd van maandag.”

Seuntjens

Seuntjens traint na een kuitkwetsuur weer volledig mee met de groep. Maar de kans is groot dat de spits tegen Jong Utrecht nog op de reservebank plaatsneemt. Jordy Thomassen start in dat geval in de punt van de aanval. ,,Ik ga dat nog met Ralf zelf bespreken. Hij is 30 jaar en kent zijn lichaam het best. Maar ik weet dat hij de wedstrijd tegen NAC graag wil spelen.”

Op het middenveld van De Graafschap, derde op de ranglijst met drie punten achterstand op koploper NAC Breda, ontbreekt Gregor Breinburg. De controleur is pas donderdagnacht teruggekeerd van een interlandtrip met Aruba. Bij afwezigheid van Frank Olijve (gebroken teen) neemt Baas de rol van Breinburg over. 

Van onderschatting mag geen sprake zijn, benadrukt Snoei. Jong Utrecht, de afgelopen seizoenen steevast een kelderploeg in de eerste divisie, staat op de zesde plek met slechts twee punten achterstand op De Graafschap. ,,Onder René Hake (trainer Jong Utrecht, red.) zijn ze een andere weg ingeslagen. Ze spelen zo’n dertig meter verder naar voren. Met Jonas Arweiler hebben ze een levensgevaarlijke spits. Wij moeten deze wedstrijd serieus aanpakken om met een goed gevoel naar NAC te kunnen.”

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Heertum, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Van den Boomen, Baas; Nijland, Thomassen (Seuntjens), Hamdaoui.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.