Volledig scherm
De spelers van De Graafschap vieren de openingstreffer tegen Almere City FC met de meegereisde supporters. © BSR Agency

De Graafschap steunt boycot supporters; spelers in speciale shirts tegen FC Eindhoven

DOETINCHEM - De clubleiding en spelers van Graafschap steunen de boycot van zijn supporters voor de uitwedstrijd van vrijdag bij FC Eindhoven. 

De directieleden en raad van commissarissen (rvc) van de Doetinchemse eerstedivisionist hebben, in navolging van de aanhang, aangekondigd thuis te blijven. De spelers dragen tijdens de opkomst in het Jan Louwers Stadion een shirt met de tekst ‘vrijheid voor supporters’.

De fans van De Graafschap zijn boos over de regels en voorwaarden rond het vervoer en voelen zich niet welkom in Eindhoven, zo hebben zij in een statement laten weten. Het uitvak van FC Eindhoven heeft een capaciteit van 475 plaatsen. Voor de fans van De Graafschap zijn 25 parkeerplaatsen beschikbaar gesteld. Een groot deel van de aanhang moet daarmee verplicht per bus naar Brabant reizen. Dat willen zij niet.

Voorstellen

De clubleiding schaart zich nu achter het statement. ,,Onze mensen hebben diverse voorstellen gedaan om toch meer parkeerplaatsen te krijgen”, laat algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp op de clubwebsite weten. 

,,Echter, vanuit de gemeente Eindhoven kwam geen enkele medewerking. Onze supporters reizen de laatste jaren met grote getale door het land om onze spelers in voor- en tegenspoed te steunen. Dit zonder wanklank. Het zorgt altijd voor veel sfeer, mooie tv-beelden en inkomsten voor de ontvangende club.”

De gemeente Eindhoven laat weten dat het besluit is genomen voor de veiligheid van de Doetinchemse fans. ‘In verband met de beheersbaarheid en het kunnen waarborgen van de veiligheid van de De Graafschap-supporter is het niet wenselijk om elders nog extra parkeerplaatsen te creëren. Dit zou kunnen leiden tot vermenging van andere supporters van FC Eindhoven en/of PSV en is derhalve geen optie’, laat de gemeente weten in een schriftelijke reactie.

Krampachtig

,,Wij begrijpen niet waarom er soms zo krampachtig en ongastvrij wordt gedaan”, vervolgt Ostendorp. ,,Zelf proberen wij als club zoveel mogelijk mee te denken als supporters van andere clubs De Vijverberg bezoeken. Ook wij kennen een parkeerprobleem, echter zoeken wij samen met gemeente Doetinchem altijd naar passende oplossingen.”

FC Eindhoven liet eerder deze week al weten te balen van de boycot. ,,Fans van de bezoekende club zijn bij ons van harte welkom. Wij hebben het liefst altijd een vol stadion, inclusief het uitvak”, aldus FC Eindhoven-directeur Wim van den Broek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.