De Graafschap-huurling Callum Slattery (rechts).
Volledig scherm
De Graafschap-huurling Callum Slattery (rechts). © BSR Agency

De Graafschap stuurt buitenlandse spelers naar huis; Slattery traint weer mee bij Southampton

DOETINCHEM - De Graafschap heeft zijn buitenlandse spelers vanwege de coronacrisis naar huis gestuurd. Giannis Mystakidis is op het vliegtuig gestapt naar Griekenland en Callum Slattery verblijft voorlopig weer in Engeland.

Opmerkelijk genoeg heeft Slattery zich maandag weer op het trainingsveld van zijn werkgever Southampton gemeld. Bij Engelse clubs wordt er, in tegenstelling tot in Nederland, nog wel in groepsverband getraind. De 21-jarige middenvelder voetbalt sinds de winter op huurbasis bij de Doetinchemse eerstedivisionist.

Bij De Graafschap zit het trainingscomplex tot en met 6 april op slot. De Achterhoekse club geeft daarmee gehoor aan het advies van de KNVB om collectieve trainingen stop te zetten. 

,,Vanuit sociaal oogpunt hebben we besloten Callum en Giannis naar huis te laten gaan", zegt De Graafschap-trainer Mike Snoei. ,,Ik heb Callum wel gewaarschuwd dat ze in Engeland achterlopen qua maatregelen. We hebben afspraken met Southampton en houden hem zo goed mogelijk in de gaten. Dat geldt ook voor andere spelers. Zodra ze ziekteverschijnselen vertonen of er iets aan de hand is in hun omgeving, moeten ze direct aan de bel trekken.”

Kracht- en loopoefeningen

Snoei houdt de komende tijd op afstand contact met zijn spelersgroep. De selectie heeft een individueel programma met kracht- en loopoefeningen mee naar huis gekregen. De spelers waren maandagochtend nog even op De Vijverberg om trainingsmaterialen op te halen. Het stadion ging om twee 's middags op slot.

,,Het leek wel een soort verhuizing", zegt Snoei. ,,De programma's die we hebben opgesteld, zijn vrij algemeen. Het belangrijkst is nu dat de spelers hun conditie onderhouden. Als wij straks de groepstrainingen hervatten, moet het instapniveau zo hoog mogelijk zijn. We gaan de activiteiten monitoren. Eens in de week is er een contactmoment.”

De Graafschap heeft zijn spelers op het hart gedrukt sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden. Snoei: ,,Houd het kringetje zo klein mogelijk, dan is de kans op besmetting het kleinst. De spelers zijn professioneel genoeg om zich aan die afspraak te houden.”